Dolgok, amiket férfiként nem tudott a ruháiról

Bár nem szoktunk régebbi hírekkel foglalkozni, a Buzzfeed egyik tavaly novemberi videójával kivételt kell tennünk. Mégpedig azért, mert olyan dolgok hangzanak el a "11 dolog, amit férfiként nem tudott a ruháiról" című videójukban, amelyeknek nagy részéről mi sem tudtunk és oltári érdekesek. Tudta például, hogy miért van fordítva a gombolás a női és a férfi ingeken? Vagy mit jelent az YKK a cipzárján? Ha kíváncsi a válaszokra, indítse el a fenti videót – ha inkább olvasna vagy nem tud magabiztosan angolul, nézze meg a lenti listánkat, melyben kiemelünk nyolc érdekességet!

1. Innen ered a "boat shoes"

A magyarul leginkább csak tengerészcipőnek hívható lábbelit Paul A. Sperry találta fel, aki – talán nem meglepő módon – tengerész volt. Ami még érdekesebb: a cipő talpát a kutyájának tappancsa inspirálta.

Balra az igazi Sperry cipő (most az ASOS-on 85 font), jobbra pedig egy kutyatappancs. Utóbbi képünk illusztráció, nem ez ihlette a tengerészcipőt!
Balra az igazi Sperry cipő (most az ASOS-on 85 font), jobbra pedig egy kutyatappancs. Utóbbi képünk illusztráció, nem ez ihlette a tengerészcipőt!Getty Images

2. A csokornyakkendő titka

Egy kutatás szerint a csokornyakkendőt viselő férfiak idősebbnek, értelmesebbnek, okosabbnak és konzervatívabbnak tűnnek.

460496614
Max Mumby/indigo / Getty Images

3. A legombolható gallér

A legombolható ingeket lovaspóló-játékosok ihlették, akik ezt a trükköt vetették be, hogy játék során a gallér ne csapódjon fel és ne zavarja őket.

ZARA 7 995
reklámfotó

4. A pólóing

Számunkra meglepő volt, hogy a pólóinget nem a polo játékosoknak, hanem teniszezők számára tervezték. Mondjuk a magyarban használjuk rá a teniszing kifejezést, ami elég beszédes.

5. A kis háromszög

Ön is látott már olyan pulóvert, amelynek a nyakrésznél egy háromszögalakú varrás volt? Eredetileg azért raktak oda másmilyen anyagot, hogy jobban beszívja az izzadságot.

ZARA 9 995 Ft
reklámfotók

6. A híres YKK

Szinte minden cipzárján megtalálható az YKK márkajelzés. Tudja, mit jelent? Tadao Yoshida 1934-ben alapított cégének, a Yoshida Kogyo Kabushikikaishának a rövideítése. Év elején egyébként írtunk egy hosszabb posztot a rejtélyes japán cégről, ide kattintva elolvashatja. És most mondja ki: Yoshida Kogyo Kabushikikaisha.

Wikipedia
Wikipedia

7. Az ellentétes gombolás

Biztosan észrevette már, hogy a férfi és női ingek (illetve nadrágok) más oldalról gombolódnak. Hogy ennek mi az oka? Elég régre kell visszamenni: abba a korba, amikor a nőket még cselédek öltöztették. Nekik ugyanis úgy esett jobb kézre a gombolás, a férfiaknak pedig – mivel saját magukat ruházták fel – pont fordítva.

8. Intim tisztaság

Egy felmérés során nyolcból egy férfi vallotta azt, hogy egynél többször (akár 2-3 alkalommal) viseli ugyanazt a fehérneműt, mielőtt bedobná a szennyesbe.

175646456
Andrew Burton / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek