A tökéletes húsvéti reggeli: sonkás tojáskrém

Zanza!

Nem nagyon akad jobb reggeli húsvétkor, mint fogni a sonkát, levágni belőle egy jókora szeletet, és összekeverni a sonka mellett főtt tojással, majd ezt az egészet puha kalácsra kenni.

sonkástojáskrém1
Fotó: Katuci

Ezt aztán tovább ízesíthetjük tormával, mustárral vagy egy kis majonézzel. Egyszerű, mégis abbahagyhatatlan. Ebből az adagból négy ember lakik jól. 

Hozzávalók:

4 db sonkalében főtt tojás 
10 dkg főtt sonka (ez egy jó nagy szelet)
1 evőkanál (tormás) majonéz vagy 1 teáskanál mustár/torma
2-3 szál újhagyma

  1. A tojásokat (amiknek a fehérje a sonkalétől egészen bebarnul, és fantasztikus sonkaízű lesz) megpucoljuk, leöblítjük, és feldaraboljuk.
  2. A főtt sonkát is felvágjuk, a tojáshoz adjuk, és ízesítjük a mustárral / tormával / majonézzel. Botmixerrel simára dolgozzuk, végül belekeverjük a felkarikázott, zsenge újhagymát. 
sonkástojáskrém2
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra