Univerzális húsvéti sonkasaláta

Ha a sonka megfőtt, jól kihűlt, és végre nekieshetünk, akkor persze nincs is jobb egy nagy sonkaszeletnél, a vele főtt tojással, foszlós kaláccsal, mustárral, tormával, zöldségekkel. De egy idő után már rá sem tudunk nézni, vagy egyszerűen csak nem így ennénk.

Ilyenkor nem túl sok hozzávalóból jó kis sonkasalátát készíthetünk. De ez a recept nem csak maradékhasznosításra alkalmas, akkor is praktikus, ha várjuk a locsolókat, vagy vendégség lesz, de kevés a sonka.

saláta1
Katuci

Ehhez a salátához szinte biztosan minden van otthon, nem kell semmi extrát beszerezni hozzá. 

Hozzávalók:

20 dkg főtt sonka
20 dkg főtt krumpli
4 db főtt tojás (lehetőleg olyan, ami a sonka főzőlevében főtt)
10 dkg savanyú uborka
1 savanykás alma
néhány szál újhagyma
1 kápia paprika
1 dl majonéz
1 dl tejföl
1 evőkanál mustár só

  1. A sonkát, a főtt krumplit, az uborkát, az almát és a paprikát felcsíkozzuk. Az újhagymát és a tojást karikákra vágjuk.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt és a mustárt egy kevés sóval.
  3. A salátába valókat is a tálba szórjuk, óvatosan, de alaposan összeforgatjuk. Hűtőben kicsit pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek, és már tálalhatjuk is. 
saláta2
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Mustra