Nézze meg, mivel készülnek a hazai márkák nyárra!

Nemrég ment le Budapest két napos divathete, a TONI & GUY Fashion Week Budapest, ahol a hazai tervezők mutatták be 2015-ös őszi-téli kollekcióikat. A következő szezonig azonban még előttünk van egy tavaszi-nyári időszak, amin felbuzdulva összegyűjtöttük, hogy milyen kampányokkal, katalógusokkal készültek idén a hazai tervezők. Legnagyobb meglepetésünkre a klasszikus idény-lookbookok mellett egyre többen vállaltak be resort kollekciókat is, ahogy jól láthatóan menők voltak a stúdióban lőtt sorozatok és a talapzatra állított modellek. Részletek a hajtás után!

1. Tomcsányinál visszaköszön a csíkos nejlonszatyrok világa

A slow-fashion felé forduló tervezőt jól láthatóan még ebben a szezonban is izgalomban tartották a tavalyi printek és pasztell árnyalatok, de a kollekcióra a designer szerint elsősorban a tudatosság, a fenntarthatóság, valamint az újrahasznosítás volt jellemző. A hordható resort kollekcióban olyan retro színpárosítások jelennek meg, mint a korall és a barack, vagy a menta és a szürke kombinációi. Tomcsányi szerint leginkább selyem és neoprén ruhákban nyaralunk majd 2015-ben. A Viszlay Márk által lőtt anyagért kattintson a galériára!

2. A Daige szerint ilyenek lennének az ókori istennők napjainkban

A Hencz Péter által fotózott „Shores” névre keresztelt kollekció akár egy őszi-téli gyűjteménynek is elmenne, mivel a földig érő korall színű ruhán kívül javarészt az erősebb földszínek, a zöld árnyalatai, valamint a fekete és a fehér színek határozzák meg a kollekciót. A tervező témaválasztása ezúttal a sziklás tengerpartokra, az eldugott öblök hangulatára, valamint az ókori görög istennők földöntúliságára esett, amit kiválóan kevert a márkára jellemző városias humorérzékkel és modern formavilággal. Még több fekete, zöld és rozsda árnyalatú együttesért kattintson a galériára!

3. Akvarellek és japán kézi festésű teáscsészék a NUBU-nál

A 2007-ben alapított márka ketté választotta tavaszi-nyári kollekcióját és piacra dobott egy resortnak mondott tavaszi gyűjteményt, amiről a japán kézi festésű teáscsészék színei köszönnek vissza. Ennél a sorozatnál a ruhákat, valamint a kiegészítőket is apró diófalapok díszítik, a színvilágra pedig leginkább a púder, a bézs, illetve a fekete és fehér árnyalatok a jellemzőek. A márka nyári kollekcióját ezzel szemben Moizer Zuszsa akvarelljei ihlették, aminek köszönhetően inkább a homok- és kőszínek, a pasztell árnyalatok, a fekete és a törtfehér színek határozzák meg a gyűjteményt. A Daige modelljeihez hasonlóan a NUBU modelljei is kockákon pózolnak, ezúttal Máté Balázs kamerájának. A resort kollekció kampányában pedig Sáfrán Bogi „szomorkodik” a képeken.

4. Vagány sorozat a Je Suis Belle tervezőitől

A márka idei kampányát Angi GV kapta lencsevégre, aki meglepő és izgalmas városi környezetben, Budapesten és Londonban fotózta le a tervezők által felkért modelleket, Catherine Y. Serranót, Alessia De Pasqualét, Kei Yoshinót és Uhercsik Brigit. A tervezőpáros, Dévényi Dalma és Kiss Tibi tavaszi-nyári kollekcióját a skót származású szobrász, Karla Black New York-i kiállítása inspirálta, így ennek tudatában semmi meglepő nincsen a szokatlan formavilágban, valamint az anyag- és színtársításokban sem. Nézze meg a galériában, hogy a téli fekete kollekció után milyen hordható darabokban gondolkodott a Je Suis Belle!

5. A USE unused és a tenger élővilága

Kevés divatház kerüli ki a tenger élővilágának témáját, a USE unused tervezőire, Füzes Eszterre, Godena-Juhász Attilára és Tóth Andrásra például Némo kapitány kalandjai, annak fantasztikus tengeralattjárója, valamint a Húszezer mérföld a tenger alatt című klasszikus voltak nagy hatással. Az aktuális divathullámot meglovagolva a USE unused is két részre osztotta kollekcióját és egy resort sorozattal is meglepte vásárlóközönségét. Nézze meg a galériában, hogy hogyan köszönnek vissza a hullámok, a víz alatti világ sokszínűsége, vagy a teknős páncélja a Móró Máté által lefényképezett ruhákon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek