OFFLINE

Budapesté lesz jövőre a legmenőbb szakácsverseny

2015. március 30., hétfő 17:32

Jövőre Budapest rendezheti meg a Bocuse d’Or, a világ a legrangosabnak tartott szakácsversenyének európai döntőjét. Azt eddig is tudni lehetett, hogy mi leszünk a rendező fél, most azonban egy sajtótájékoztató keretében ismertették a legfontosabb információkat.

- 2016. május 10-11-én lesz a verseny, a Hungexpo területén, a Sirha szakmai kiállítással egybekötve. Aki ezen az első 11-be kerül, az indulhat el a 2017-es lyoni világversenyen.

- A versenyt mindenki úgy fogja fel, mint kiváló országimázs-építő lehetőség, annyira, hogy a kormány 300 millió forintot különített el erre a célra a költségvetésben.

- A magyar séfek számára a tervek szerint májusban írják ki a versenyt, majd szeptember-október táján mérik össze magukat. A legjobb hat versenyző 2016 február 18-án mutathatja meg mit tud, aki ezt megnyeri, az versenyezhet májusban a kvalikfikációs versenyen.

- A verseny 5 óra 35 perc hosszúságú lesz, és a szabályok változása miatt nem 12, csak 11 séf indulhat el Európából. Ennek oka, hogy a különböző kontinensekről érkező versenyzők számának egyensúlya meglegyen.

- Itt is egy hús- és egy halételt kell elkészíteni a versenyzőknek.  

- A legnagyobb kérdés az volt, hogy milyen alapanyagok lesznek a versenyen. Ennek azért van nagy jelentősége, mert a világ minden pontjáról érkező séfek és a szakma számára ennek nagy jelentősége van. A magyar alapanyagokkal viszont az a probléma, hogy nehéz azonos minőségű terméket találni, ilyen mennyiségben. A befutó ételeket a "vének tanácsa" választja ki, a magyarok csak javaslatot tesznek az ügyben. Mi javasoljuk a vadat, a mangalicát és a nyulat, ezek ugyanis jó minőségűek. A mangalicának azonban minusz pont, hogy idén is malac volt az egyik téma. Sajnos nem derült ki a válasz, erre még várni kell.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta