Kristály szemű Frida Kahlo-cipő: menő vagy ciki?

A dögunalmas printelt pólók és kiegészítők után felüdülés látni, hogy kreatívabb megoldásra is képes egy tervező, ha aktuális kollekcióját egy népszerű, és kivételesen nem ok nélkül híres ember arcával próbálja eladni. A dizájner cipőiről ismert Rupert Sanderson 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójának egyik kulcsdarabjához Frida Kahlo arcát rakták ki gyöngyökből egy hófehér bőrcipőre: a mexikói festőművészre jellemző virágos fejdíszt és erős szemöldököt jól eltalálta a márka, az már persze más kérdés, kinek mennyire levágós elsőre. A hófehér, 100%-ig bőrből készült Kahlo-tűsarkú ára 864 euró, vagyis közel 260 ezer forint.

Az egyszerű fehér tűsarkúra gyöngyökből rakták ki Kahlo egyik legnépszerűbb képének másolatát, szemeit átlátszó kristállyal, fejdíszét kis virágokkal dobták fel, ami kétségtelenül jó kiegészítő lehetne a nyárra. A márka sajátossága, hogy a XX. század művészikonjait használja fel minőségi kreációihoz, és ahhoz képest, mennyibe kerül egy pár Louboutin vagy Manolo Blahnik, még nem is olyan horrorisztikus az ára.

A tervező egyébként korábban a reklámszakmában dolgozott, a cipők iránti szenvedélye miatt viszont inkább otthagyta, egy nyáron motorra pattant és olaszországi cipőgyárakban és cserzőműhelyekben képezte ki magát: a felfedezőtúra megérte, mivel később a Sergio Rossinál és a Bruno Maglinál is dolgozott. A dizájn-filozófiája a 'kevesebb néha több" elvét követi, igyekszik kerülni a giccses és elcsépelt trendeket, valamint kizárólag minőségi anyagokkal dolgozik - mondani sem kell, hogy a Frida Kahlo inspirálta magas sarkú is 100% bőrből készült. 

Most pedig ítélkezzen: mit gondol a mexikói festőművész arcával díszített tűsarkúról, menő vagy ciki?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1378) (1529) Ciki!
Mustra