OFFLINE

Kristály szemű Frida Kahlo-cipő: menő vagy ciki?

2015. március 27., péntek 15:30

A dögunalmas printelt pólók és kiegészítők után felüdülés látni, hogy kreatívabb megoldásra is képes egy tervező, ha aktuális kollekcióját egy népszerű, és kivételesen nem ok nélkül híres ember arcával próbálja eladni. A dizájner cipőiről ismert Rupert Sanderson 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójának egyik kulcsdarabjához Frida Kahlo arcát rakták ki gyöngyökből egy hófehér bőrcipőre: a mexikói festőművészre jellemző virágos fejdíszt és erős szemöldököt jól eltalálta a márka, az már persze más kérdés, kinek mennyire levágós elsőre. A hófehér, 100%-ig bőrből készült Kahlo-tűsarkú ára 864 euró, vagyis közel 260 ezer forint.

Az egyszerű fehér tűsarkúra gyöngyökből rakták ki Kahlo egyik legnépszerűbb képének másolatát, szemeit átlátszó kristállyal, fejdíszét kis virágokkal dobták fel, ami kétségtelenül jó kiegészítő lehetne a nyárra. A márka sajátossága, hogy a XX. század művészikonjait használja fel minőségi kreációihoz, és ahhoz képest, mennyibe kerül egy pár Louboutin vagy Manolo Blahnik, még nem is olyan horrorisztikus az ára.

A tervező egyébként korábban a reklámszakmában dolgozott, a cipők iránti szenvedélye miatt viszont inkább otthagyta, egy nyáron motorra pattant és olaszországi cipőgyárakban és cserzőműhelyekben képezte ki magát: a felfedezőtúra megérte, mivel később a Sergio Rossinál és a Bruno Maglinál is dolgozott. A dizájn-filozófiája a 'kevesebb néha több" elvét követi, igyekszik kerülni a giccses és elcsépelt trendeket, valamint kizárólag minőségi anyagokkal dolgozik - mondani sem kell, hogy a Frida Kahlo inspirálta magas sarkú is 100% bőrből készült. 

Most pedig ítélkezzen: mit gondol a mexikói festőművész arcával díszített tűsarkúról, menő vagy ciki?

857 szavazat 732 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta