OFFLINE

Így néz ki egy igazán feminista fehérnemű

2015. március 27., péntek 10:47

Óriási klisé, de talán a fehérnemű a legszexisebb ruhadarab: az, amiről mindenkinek a nőiesség és az érzékiség jut eszébe. Pont ezt elégelte meg a 25 éves Hayat Rachi, aki a melltartói elégetése helyett megalapította meg a Neon Moon fehérneműmárkát. Első kollekciója Mon Dieu (Istenem) néven fut és kizárólag merevítés, illetve szivacs nélküli darabok találhatóak meg benne. A New Girl és a 500 Days of Summer színésznője, Zooey Deschanel támogatja a terveket.

Rachi – elmondása szerint – minden testalkathoz passzoló darabokat tervezett és azoknak is ajánlja őket, akik eldobták a borotvát és a természetes testszőrzet megőrzésének hívei. A kollekció túlnyomórészt narancs, fekete és "szövegkiemelő" zöld darabokból áll, az elkészítéséhez pedig csipke és szatén helyett fenntartható bambuszszövetet használtak, mivel az sokkal jobban passzol viselője testéhez, továbbá antibakteriális hatású.

ajanlo
Fotó: Kickstarter / Hayat Rachi

Önnek bejön?

  • 994
    Igen.
  • 857
    Nem.
  • 231
    Feminista vagyok és így sem.

Rachi természetesen Kickstarter oldalt is indított a projektnek, ahol már át is lépte a tervezett 5000 fontos (2 millió forintos) célt. "Azt vettem észre, hogy nehéz olyan fehérneműmárkát találni, amelyik pont azokat a dolgokat tartja fontosnak, mint én: tekintélyt, a testünkkel kapcsolatos magabiztosságot és hogy ne tárgyiasítsák a nőket" – írja a 25 éves lány az oldalon, aki egyébként segítséget is kapott a franciás hangzású (Coucou, Bof, Tac-Tac, Non!) ruhadarabok tervezésénél. A kampányfotókon két nő látható, akik magabiztosan lézengenek egy lakásban. A testük – bár a 21. századi ideálhoz képest ducinak tűnnek – teljesen átlagos. A Dailymailen található videóban egyébként megnézhetik, ahogy Rachi elmeséli a márka történetét.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta