Megint áll a bál a Dolce & Gabbana miatt

Egy kolumbiai művész, Adriana Duque perli a Dolce & Gabbanát, mert szerinte a tervezők tőle lopták a millió forintos fejhallgatók ötletét – képeit elnézve ebben bőven lehet igazság. A művésznő egy taxi oldalán látta meg a márka hirdetését, onnan értesült arról, hogy az olasz tervezők nemrég túldíszített fejhallgatókkal küldték kifutóra a 2015-ös őszi-téli kollekciót bemutató modelleket a milánói divathéten. A fejhallgatókat 7-8 ezer dollár (1,9-2,2 millió forint) közötti áron kínálja a Dolce & Gabbana, és már most akkora sikerük van, hogy még a kifutón látott mintadarabokat is eladták, illetve ha valaki komolyan szeretne egyet, akkor jobb, ha most előrendeli a július és október között piacra kerülő darabokat.

Duque pereskedése azonban keresztbe tehet a sikernek: a művész szerint egyértelműen tőle nyúlta a tervezőpáros a csicsás fejhallgatók ötletét, ugyanis az ő Icons című fotósorozatain ugyanilyen giccses fejhallgatóban pózolnak a modellek. Duque képeit egyébként a fejhallgatókhoz hasonló aranyárban mérik, sőt jóval drágábban, itt böngészgethet a 15-20 ezer dolláros (4,2-5,6 millió forint) fotók között. A képek egy részét és a Dolce & Gabbana fejeseket is megnézheti a galériában!

"Amikor megláttam a képeket, azonnal mellbe vágott, hogy ezek pont ugyanolyanok, mint amiket a 2011-ben készült képeimen látni. Egy dolog inspirálódni másoktól, de megint más egyszerűen ellopni a munkáját és letagadni a lopást!" – mondta Duque az El Tiempónak. A művésznő ügyvéde szerint egyértelmű, hogy lopott a Dolce & Gabbana. Az olasz tervezők nem nyilatkoznak az ügyben, de mostanság nem ez az első kínos dolog, amiért magyarázkodniuk kell: a héten Domenico Dolce azzal vívta ki a világ és Elton John ellenszenvét, hogy a lombikbébiprogramban fogant gyerekeket műnek titulálta.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra