OFFLINE

100 évnyi koreai smink másfél percben

2015. március 21., szombat 10:54

Pár hónappal ezelőtt már mutattunk egy videót, amely az elmúlt 100 év sminktrendjeit mutatja be, most viszont rábukkantunk a sorozat következő részére. Az európai szépészeti divathullámokkal nagyjából mindenki képben van, tudja viszont azt, hogy Koreában hogyan alakult ez a folyamat az 1900-as években? Ha nem, másfél perc alatt pótolhatja ezt a hiányosságot: a Cut.com (egyébként zseniális) Youtube-csatornájára került fel egy videó, amely ennyi idő alatt foglalja össze a legérdekesebb változásokat.

A videó különlegessége, hogy egymás mellett mutatja meg, mi volt a trend az 1950-ben ketté vált Észak- és Dél-Koreában. Az ellentétek egyébként jól tükrözik az eltérő rendszer eszméit is és míg utóbbi elkezdte másolni a nyugati trendeket, addig északon a szigorú és zord sminkek domináltak. Ha érdekli a keleti arcápolás és szívesen olvasna összehasonlítást az európaival, hadd ajánljuk ezt a blogposztot.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta