OFFLINE

Kiskorú fenékvillantással büntet az American Apparel

2015. március 20., péntek 14:18

Magához képest elég későn kavarta fel újra az állóvizet a furcsa üzletpolitikájáról ismert American Apparel: legutoljára egy hónappal ezelőtt hallottunk róluk, akkor egy meleg kamaszfiúval reklámoztak.

Legújabb hirdetésüket a brit reklámhatóság (továbbiakban ASA) csáklyázta meg: szerintük ugyanis a kiskorúnak tűnő modell villantása átlépi a határt. A 36 dollárba (körülbelül tízezer forintba) kerülő, ajkakkal díszített, tangás body valóban furán mutat a testen, ezen pedig a fotóalany egyszerre megszeppent és pajkos nézése sem segít. Mondjuk ez még mind semmi ahhoz képest, amikor félmeztelen bangladesi nővel kampányoltak – pont az országban történt katasztrófa után nem sokkal.

Amapp
Fotó: american_apparel

Az ASA-hoz érkezett bejelentés szerint a modell 16-nak tűnik és hiába mondta az American Apparel azt, hogy igazából elmúlt 20 is, a hatóság a feljelentőnek adott igazat. Mondjuk teljesen mindegy, hány éves, azért majdnem csupasz segget premier plánban villantani nem túl etikus. "Megkértük a céget [American Apparel], hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló képek készítésétől és nyilvánosságra hozásától" – áll az ASA nyilatkozatában, mintha ez valaha is meghatotta volna az American Apparel reklámosait... Ha megnézné a fotókat közelről, kattintson ide, vagy a fenti képre!

A szenzációhajhász témák és kompozíciók mellett azért úgy tűnik, az American Apparel nem szeretné túlságosan kihívni a hatóságok haragját: nemrég például elkezdték kiphotoshoppolni a honlapjukon látható modellek mellbimbiót és fanszőrzetét – holott nemrég még pont ezekkel keltettek feltűnést. A változás a fehérnemű menüpontban a leginkább látványos, igazából elég ijesztő:

A márka elkezdte kiretusálni a modellek fanszőrzetét és mellbimbiót
A márka elkezdte kiretusálni a modellek fanszőrzetét és mellbimbiót
Fotó: American Apparel
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta