Nem túl szerencsés név ez egy rúzsnak

460028010
Caroline Mccredie / Europress / Getty

Elképzelni sem tudjuk, mi járt Kat von D fejében folyékony rúzsának névadásánál. A valóságshow-kból ismertté vált tetoválóművész tavaly dobta piacra a terméket, amelynek neve nem túl szerencsésen Underage red (azaz Fiatalkorú vörös) lett. Bár a Sephorában hónapok óta kapható, a közösségi média gyűlöletét még csak mostanában sikerült kivívni.

Sokak szerint az elnevezés azt sugallja, hogy a viselői vagy olyan kis- és fiatalkorú lányok, akik szeretnének szexinek tűnni, vagy pedig érett nők, akik tininek szeretnének látszani. Bár Von D már könyveket is írt, és saját divatmárkája is van, úgy látszik, a kozmetikumok felé fordulás nem volt teljesen hibátlan ötlet. A Sephora egyébként egyszer már felfüggesztette az együttműködést vele (2012-ben, amikor a Celebutard nevű rúzs miatt robbant ki a botrány), akkor a művész csak annyit írt a Twitterre: "A nap végén ez úgyis csak egy nyavalyás rúzs". Aztán gyorsan törölte is a posztot.

Azt nem tudjuk, hogy a drogéria mikortól árulja újra a Kat von D termékeket, de a honlap tanúsága szerint most elég sok minden kapható a márkától. Egy Twitter-felhasználó szerint a Sephora pedofíliára buzdít – a helyzeten pedig az sem segít, hogy egy másik árnyalatú rúzst Lolitának hívnak. Ha már szerencsétlen névválasztás: a MAC egyik szájfényét például Kinky-nek, azaz Perverznek hívják.

UPDATE

Kat von D is megszólalt a témában. "Soha senkitől nem vártam, hogy úgy lássa a dolgokat, ahogy én. Megértem, ha valakit sért a választásom, viszont nagyon sokan félreértik a mondanivalót mögötte. Az egész márka mögött egyedül állok, én nevezem el az árnyalatokat is, így nem látom annak értelmét, hogy bárki is a Sephorát támadja. Általában ránézek a termékekre és amilyen érzést kiváltanak belőlem abban a pillanatban, az alapján keresztelem el őket. Az Underage Red egyike volt annak a 4 rúzsnak, amelyet a piacra dobtam a márka indulásánál - immáron 7 éve. Emlékszem, hogy anno 16 évesen ugyanilyen rúzst viseltem akkortájt, amikor nagyon-nagyon szerettem volna bejutni egy koncertre, de nem engedték, mondván kiskorú vagyok. Számomra az Underage Red nem egy lányos szín, hanem egy nőies lázadó árnyalat. Az első naptól kezdve az volt a célom, hogy segítsek az embereknek kifejezni önmagukat és ezért nem fogok elnézést kérni. Aki bárhol követ engem és ismeri az életstílusom, az tudja, hogy számomra fontos az egyenlőség és az emberi értékek" - írta von D a Facebook oldalán, a kommentelől pedig többnyire bátorítják és igazat adnak neki.

Ön mit gondol?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek