OFFLINE

Az év divattervezője: Bódis Boglárka

2015. március 20., péntek 20:36

Bódis Boglárka divattervezői karrierje 2011-ben egy fehérnemű-tervező versenyen kezdődött: előtte Bódis több évet dolgozott az államigazgatásban, a verseny megnyerése után azonban mondhatni egyenes út vezetett a saját ruhamárkához. Első kollekcióját 2012-ben mutatta be, akkor még tervezőtársával, Gajer Emesével dolgozott együtt a különleges nevű Elysian márkán.

„Az Elysian szó több jelentést hordoz magában: szépség, tökéletesség és békesség. Ezek azok az alapértékek, amelyeket mi is képviselni szeretnénk” – nyilatkozta akkor Bódis Boglárka, aki azóta is ezen értékek szerint tervezi kollekcióit, arra törekszik, hogy olyan ruhákat készítsen, amelyekben a vásárlói jól, szépnek érzik magukat. A Glamour Women of the Year díjátadó után közvetlenül beszélgettünk Bódissal arról, mit jelent számára, hogy a magazin olvasói őt szavazták meg az év legjobb divattervezőjének.

Mit jelent neked a Glamour Women of the Year díja?

Nekem ez egy nagyon fontos pillanat, mert ez egy visszaigazolás azt illetően, hogy jól döntöttem néhány éve, amikor változtattam az életemen és egy új karrierbe kezdtem.

Szerinted miért szavaztak pont rád a magazin olvasói?

Azt hiszem, hogy talán azért, mert egyre többen szeretik azt a fajta letisztult, nőies stílust, amit az Elysian kíván nyújtani. Azt hiszem, hogy egyre inkább keresik a hölgyek azokat a ruhákat, amikben úgy tudnak nőiesek lenni, hogy azok  sallangmentesek, nem túldíszítettek.

Milyen típusú öltözékeket kínál az Elysian?

Az Elyisian teljes ruhatárat kínál nappali öltözékektől az esti, alkalmi öltözékekig, emellett táska- és kiegészítőkollekciónk is van. Azt gondolom, hogy egymással jól kombinálható darabokat kínálunk, amikből mindenki választhat olyat, amit szeret. Nálunk ugyanúgy be lehet vásárolni egy alkalmi- vagy egy hétköznapi ruhatárat: azokat a darabokat, amiket nem kell mérték után készíteni, azokat méretsorra gyártjuk, azok azonnal megvásárolhatók, elvihetők. Az alkalmi ruhák, a télikabátok és a bőrből készült termékek pedig továbbra is méret után készülnek, abban hiszek, hogy ezek akkor állnak igazán szépen, ha levesszük a testméreteket.

Milyen kollekcióval készülsz a nyárra?

Az idei tavaszi-nyári kollekció inspirációja a tetőkertek világa: alapvetően a minimál szabásvonalakat ötvöztem buja női motívumokkal print formájában. A kollekció színei a törtfehér – azt nagyon szeretem –, valamint a narancsnak és a zöldnek egy különleges árnyalata. A print, amit említettem, egy XIX. századi brit grafikusművész, William Morris munkája, az lett digitalizálva és textíliákra nyomtatva, szintén a narancs, a zöld, a törtfehér és a barna egész érdekes árnyalataiban. Egyébként már az őszi-téli kollekció tervei is kész vannak már, lassan most már elindul a kivitelezés is.

Milyen az Elysian-nő?

Az Elysian nő röviden és velősen összefoglalva olyan nő, aki egyszerre tud nagyon erős és törékeny lenni. Olyan nő, akinek éppen olyan fontos a belső szépség, mint a külleme, és nagyon nagy hangsúlyt fektet a műveltségre.

Hol lehet az Elysian ruhákat megvásárolni?

Az Elysian showroomrendszerben működik, Budapesten a Victor Hugo utca 28-as szám alatt találnak meg minket a vásárlók.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta