Zanza!

A receptkönyve mindig érdemes felvésni néhány pénztárcabarát receptet, jól fognak jönni hó végén. Most egy tartalmas és olcsó egytálételt mutatunk, amit szezonon kívül mirelitből, szezonban friss zöldbabból is el tud készíteni. Nem bonyolult, gyorsan megvan, olcsó és még finom is.

zöldbab1
Fotó: Katuci

A zöldbab színe mindegy, egyaránt jó a sárga- és a zöldhüvelyűből is. A darált hús esetünkben csirke, ehhez az ételhez az én ízlésem szerint inkább a sovány hús passzol, de elkészítheti sertésből is. 

Hozzávalók:

1 kg zöldbab (esetünkben mirelit)
30 dkg darált hús (csirke)
2 fej hagyma
2 evőkanál kókuszzsír vagy 3 evőkanál olaj
1 zöldpaprika
1 evőkanál pirospaprika
só, bors
tejföl a tálaláshoz

  1. A felaprított hagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk, rádobjuk a hosszában félbevágott (és kicsumázott) paprikát. Megborsozzuk és megszórjuk egy evőkanál sóval.
  2. Ha már szép üveges a hagyma, jöhet rá a darált hús, amit sűrűn forgatva sütögetünk, amíg szépen kifehéredik. Ekkor félrehúzzuk, megszórjuk egy evőkanál pirospaprikával, elkeverjük.
  3. Beleforgatjuk a zöldbabot is, visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  4. Nagyjából 30 percig főzzük az ételt, amíg a bab megfő.  Ha szükséges, még megsózzuk, és tejföllel tálaljuk. 
zöldbab2
Fotó: Katuci
Blogmustra