Ijesztő sérüléseket okozhat a szájpumpa

Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb szépségápolási készüléke a lip plumper, vagyis a szájpumpa, ami műtéti beavatkozás vagy bármiféle mesterséges anyag nélkül növeli akár háromszorosára ajkait. Mint minden, az utóbbi időben irritáló divattrendet, ezt is a Kardashian-családnak, egészen pontosan a legkisebbik gyereknek, Kylie Jennernek köszönhetjük. A közel sem 17 évesnek tűnő lány az utóbbi időben arról volt híres, hogy papírvékony ajka nagyjából háromszorosára nőtt, pedig kiskorúként elvileg  nem feküdhetett kés alá. A feltűnő változást eleinte azzal magyarázták, hogy a lány jól sminkel és csak a kontúrvonalakkal játszik, azóta viszont egyértelművé vált, hogy más áll a háttérben, mégpedig a szájpumpa, amire a népszerűségnek köszönhetően komplett iparág épült. Mielőtt elkövetné azt a hibát, hogy rendel egyet, nézze meg, pontosan hogyan működik és milyen sérüléseket okoz a csupán órákig tartó deformáció.

Az alábbi videóban egy beauty-blogger magyarázza és mutatja meg, hogyan kell használni a szájpumpát: ő a fullips.com ajakduzzasztóját használja és tényleg elég látványos a végeredmény, ráadásul fájdalommentesnek tűnik és a szájának is természetes színe van, amit  aztán persze kirúzsozva is megmutat. Szóval így néz ki egy 'sikeres' szájduzzasztás...

... így pedig a sikertelen. Brittany Forster szerencsétlen videója talán még a saját haját leégető kislánynál is nagyobb visszhangot kapott: az ausztrál nő ugyanis szintén beállt a 'Kylie-Jenner-wannabe' sorba és a CandyLipz alma alakú szájduzzasztóját használva videóra vetette barátnőjével, mennyire egyszerű is műtét nélküli kacsaszájat csinálni. Arra viszont nem számított, hogy totál a visszájára sül el a dolog: bár az előírt ideig – két perc – szopkodja a szájdugaszt, mégis mikor leveszi, nem várt eredmény fogadja. Erre hisztérikus röhögésben törnek ki a barátnőjével együtt, ami érthető is, mivel ijesztően nagyok az ajkai. Nagyon ijesztően. Ez egyáltalán nem szexi. Összehasonlításképp: nézze meg a lányt felfújt száj nélkül.

A duzzasztás elvileg fájdalommentes, Forster szerint viszont igenis fáj és kifejezetten kellemetlen érzés. "Bár csak két percig volt a számon, elég rossz érzés volt, pláne, mikor levettem. A slusszpoén az egészben az, hogy bár Kylie Jenner ajkai már-már nevetségesek, most mégis mindenki rajtam röhög." Forster azt is hozzátette, hogy az eset után négy nappal is kék-lila foltos volt a szája: "Úgy néztem ki, mint egy hulla. Eleinte vöröses volt a szám és duzzadt, most már inkább véraláfutásos és sebes" – részletezte a Mail Online-nak. A szerencsétlen incidens ellenére nem hibáztatja a gyártót, mivel a termékleírásban felhívták rá a figyelmet, hogy eleinte kisebb sérülésekkel járhat az ajaknagyobbítás.

A gyártó szerint normális, hogy fáj

A CandyLipz annyit reagált, hogy nekik nagyon bejön Foster duzzasztott szája, a sérülések pedig 'normálisak' és 'átmenetiek', legkésőbb egy héten belül teljesen fel kell szívódniuk. Ha ez még nem lenne elég, a CandyLipz azt is hozzátette, hogy 'a nagyobb ajkakért ők is mind megszenvedtek az elején, de rendszeres használat után - ha minden nap szopkodja ezt a borzalmat - már egyáltalán nem jelentkeznek majd." 

Bármilyen szájpumpát is használ, a duzzadt hatás csupán néhány óráig tart, bár azt mondják, minél többet használja, annál tartósabb marad - vagyis még egy ok, hogy magára tukmálják a terméket. Egyébként mindkét verzió be van vizsgáltatva, szóval "komolyabb" baja nem lehet, bár nekünk már a kék-lila folt is elég aggasztó (az alábbi képet a CandyLipz tette közzé a honlapján).

Ezek a szép kis sebek természetes velejárói az ajakduzzasztásnak.  Fotó: candylipz.com
Ezek a szép kis sebek természetes velejárói az ajakduzzasztásnak.  Fotó: candylipz.com

Mennyibe kerül?

A fullips.com különböző méretű dugaszokat árul, így az árak sem ugyanazok: a legolcsóbb 20 dollárba, az első videóban a beauty blogger által használt verzió viszont már 50 dollárba, vagyis majdnem 14 ezer forintba kerül. A CandyLipz verziója - amitől Forster megsérült - viszont még ezekre is rátesz: 70 dollárba, csakhogy nem húszezer forintba kerül. Vannak egyébként sokkal ijesztőbb verziók,mint például ez itt, ráadásul az ára is elképesztő: 100 dollárba (27500 forint) kerül az alaptípus, de 300 dollárba a platina kiszerelés, ide kattintva szörnyülködhet.

Persze sokkal olcsóbban is hozzá lehet jutni kísértetiesen hasonló ajaknagyobbítókhoz Aliexpresszen és eBayen is: ezt a szörnyeteget például 10 dollárért rendelheti meg 100 helyett, ami elég nagy különbség - és még így is pazarlás.

Nem csak méregdrága ajakduzzasztóval működik

Mielőtt gyorsan berendelne valamelyik szájpumpából, csak szólunk, hogy ugyanezt a hatást egy üdítősüveg vagy egy hajlakk kupakjával is eléri, bár a recés vége miatt valamivel fájdalmasabb lesz a procedúra. Az egész őrületnek ugyanis egyetlen titka van: a vákuum. Ennek köszönhetően ugyanis vérbőség keletkezik az ajkakban, amitől néhány óráig megduzzad. Kolléganőm, KM erőt vett magán és kipróbálta ezt a technikát:

"Biztos önnek is megvan az élmény, hogy gyerekként poharat szívott az arcára, aztán szülei dorgálására azonnal le is tette. Na, ugyanez a technikája a hajlakkos vagy hidratálókrémes kupak szopkodásának is, kipróbáltam. Semmi bonyolult nincs a dologban, veszi az ember a tiszta kupakot, ami kábé az ajkaira illeszkedik, nekem ez ez a hidratálóm kb 2,5 centi átmérőjű kupakja volt. Ezt felszívtam az ajkaimra és úgy maradtam. Nálam fél perc után bizsergő, később égő érzés jelentkezett, szinte éreztem, ahogy kireped a szám a beleáramló vértől. Tényleg felduzzadt az ajkam 2 perc alatt, de nem olyan látványosan (szerencsére), mint a külföldi bloggereknek. Viszont csak másnap vettem észre, hogy az egész szám liláskék lett, amitől úgy néztem ki, mint akit ráz a hideg. Kicsit ki is sebesedett helyenként az ajkam, pedig extrán hidratáltam a kísérlet előtt és után. A sérülések 2 nap alatt elmúltak, a duzzadt száj viszont fél órán át se tartott, én köszönöm, de többet ezzel nem kísérleteznék. Hogy őszinte legyek, nekem elég vékony a szám és ez zavar is, úgyhogy elgondolkoztam az 50 dolláros kütyü megrendelésén – de ezek után biztos nem vásárolok ilyen terméket" – számol be KM a balul elsült kísérletről. Fotót nem készített, mert, mint mondta, a változás nem volt látványos, aztán meg szimplán csak ronda volt a szája – körülbelül, mint a fenti képeken szereplőknek.

Pozitív érv a szájpumpa mellett, hogy műtéti beavatkozás és bármiféle mesterséges anyag bevitele nélkül formál, a mellékelt képekből és Forster esetéből viszont jól látszik, hogy korántsem olyan fájdalommentes, mint mondják. Ráadásul nem tartós, szóval nem csak az elején kell bőven megszenvednie a telt ajkakért, bár tény, hogy még így is sokkal veszélytelenebbnek tűnik, mint a műtét. Arra is biztos jó (akár a kupakos kísérlet is), hogy megnézze, hogy nézne ki telt ajkakkal, aztán eldönthesse: akar-e szájfeltöltésre költeni. Mert sajnos még mindig csak az a megoldás.

Ön kipróbálná a szájpumpát?

A másik dolog, amit nem értünk, hogy mégis kinek van egész nap ideje szájpumpát szopkodni? Jennernek nyilván, de a munkahelyén biztos hülyének nézik majd, ha gépelés közben a száján tartja a fura dugaszt, ami tényleg elkerülhetetlen, ha minden nap az eredeti ajkainál háromszor nagyobbra vágyik.  

Forster a félresikerült ajaknagyobbításához egyébként annyit még hozzátett, hogy tanult az esetből és sikerült megszeretnie vékony ajkait. Valószínűleg ez a legokosabb döntés, amit hozhatott.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra