Íme a divathét legbizarrabb szépségtrendjei

A divathét alkalmával természetesen nemcsak a divatházak mutathatják be legújabb ötleteiket, hanem a sminkmesterek és fodrászok is, akik szezonról szezonra igyekeznek felhívni magukra és az általuk preferált szépségápolási termékekre a figyelmet, aminek köszönhetően idén sem maradtunk bizarr és látványos sminkek és frizurák nélkül a 2015-ös őszi-téli kollekciókat felvonultató divathét alatt. A dailymail.co.uk. szerkesztői a Milánóban, Párizsban és Londonban látottak alapján készítettek egy listát a legzavarbaejtőbb trendekről, amelyek vélhetően nem fognak majd szembejönni velünk az utcán 2015 második felében, de azért egyfajta útmutatóként is szolgálnak a szépségtrendek követői számára. Részletek a hajtás után!

A színfalak mögött a világ legtehetségesebb fodrászai és sminkesei mintha egytől-egyig egyetértettek volna abban, hogy divatbahozzák a vastag, összenőtt, kócos szemöldököt, a sápadt arcot és a nedves látszatot keltő frizurát. A Milánóban bemutató Antonio Marras sminkese, Tom Pecheux jól láthatóan egy kicsit túlzásba esett a szemhéjpúder használatával és egy erős, rozsdás árnyalatú réteggel emelte ki a modellek alsó és felső szemhéját, ami pandatekintetet kölcsönzött nekik.

A párizsi divathéten bemutató Atsuro Tayama sminkese Marrashoz hasonlóan barnás-vöröses árnyalatú púderrel fedte le a modellek szemhéját, ami hangulatában passzolt a Wella mesterfodrásza, Eugene Souleiman ötletéhez, aki egyfajta alternatív, zselétől csillogó tupírt varázsolt a modelleknek a showra. Az MSGM sminkese, Lisa Butler is a szem árnyékolása mellett döntött, a legendás sminkesgurut, Val Garlandot pedig Kate Moss és Cara Delevingne apró tetoválásai ihlették meg, aminek köszönhetően a Giamba ház modelljei szív-, hold- és csillagalakzatokat viseltek az arcukon, a kezükön és az ujjaikon a milánói show alatt.

A feltörekvő francia tervező, Jacquemus nemcsak félmeztelen modelljeivel és vicces papírmaszkjaival hívta fel magára a figyelmet Párizsban, hanem azokkal a Picasso rajzokkal is, amit a modellek arcára festettek fel a sminkesek. Jó ideje divatban van már az a nedves hatást keltő frizura, amit nemcsak Alexander Wang fodrásza, hanem James Pecis is elsütött a Just Cavalli bemutatóján.

Az avantgárd bemutatóiról híres Londonban idén is kitettek magukért a backstage-ben, Val Garland például fehér szempillákat festett a portugál Margues Almeida modelljeinek, míg a L'Oreal Paris mestere, Sharon Dowsett fehérre festette be a modellek arcát a Sophia Webster show kedvéért. Hasonlóképpen fehérre meszelt, de fekete pöttyökkel kipingált arccal küldte kifutóra modelljeit Abodi Dóra is, akinek fodrásza „agancs-szerű” frizurát készített a látványos fekete-fehér arcú modelleknek Londonban – ezzel a magyar tervező is bekerült a Daily Mail válogatásába. Nézze meg a galériában a legötletesebb szépségtrükköket!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra