OFFLINE

5+1 trend, ami nem megy ki a divatból

2015. március 7., szombat 10:37

A divatirányzatok többsége egyszer csak előbukkan a semmiből, majd mire épp megszeretné, már el is tűnt a süllyesztőben. Hogy ennek mi az eredménye? Rengeteg felesleges ruhadarab, amit egy év múlva esze ágában sincs felvenni és egy rakás kidobott pénz. Az utóbbi évtizedből kiindulva viszont a Guardian talált hat olyan trendet, melyek jó ideig még biztosan nem fognak eltűnni: ha időtálló darabokra vágyik, mutatjuk, mibe érdemes befektetni!

1. A kockás ing

Mi a közös Bob Dylanban, a Nirvanában és a Twin Peaks-ben? Hát az, hogy mind időtlenül kúl és tele van kockás inggel. Félretéve a tipikus filmes kliséket: a kockás-ing trend teljesen uniszex, ráadául ugyanúgy jó választás egy rohangálós napra, mint randizni vagy fesztiválozni. A galériában megnézheti, mivel párosítják a favágó-trend alapdarabját a celebek!

2. A műszőrme

Amiért Kate Moss-nak kell köszönetet mondanunk. Valódi szőrmét két okból sem vennék: egyrészt baromi drága, másrészt sosem lenne szívem olyan ruhadarabot hordani, amit egy megnyúzott kisállat bundájából készítenek. Tartsák őket akármilyen fantasztikus körülmények között és érveljenek teljesen feleslegesen a bőrcipők példájával. A jó hír viszont az, hogy nem is kell támogatni az állatok tömeges legyilkolását, mivel a brutális technológia fejlődésnek köszönhetően – ami a divatra is egyre nagyobb hatással van – ma már olyan magas minőségű műszőrméket állítanak elő, hogy valódi profinak kell lenni ahhoz, hogy észrevegye a különbséget. Ráadásul egyre több fast fashion üzlet, mint a H&M vagy az F&F is árul jóval alacsonyabb árkategóriájú műszőrméket, amikbe érdemes befektetnie, ha szőrme-párti. Ha teheti, lehetőleg valamilyen alapszínűt, feketét, fehéret vagy barnát válasszon, ezeket akár évek múlva is bátran felveheti, ráadásul mindenhez passzolnak.

3. Katonás cuccok

Az első világháború idején, amikor a Burberry és az Aquascutum ballonkabát igazán népszerű lett, a katonai divat egyfajta szolidaritásként funkcionált a harcokban résztvevő katonák felé. A hetvenes években viszont már teljesen más jelentéssel bírt, akkoriban a vietnami háború elleni tiltakozás jelképeként használták a terepmintás és military szabású ruhákat. Ma már nem párosítunk hozzájuk különösebb politikai-történelmi jelentést, elég csak azzal példálózni, hogy Marc Jacobs sem bír elszakadni a khakizöldtől.

4. A feszülős farmer

Bár a divatipar elsődleges célja kétségtelenül az, hogy minél több ruhát tuszkoljon le a potenciális vásárlók torkán, sokan ragaszkodunk bizonyos darabokhoz, amiket még évekkel ezelőtt szereztünk be. Ezek közé tartozik a feszülős "skinny" farmer is, amit minden ősszel kicsit aggódva húzunk fel, abban reménykedve, hogy még beleférünk. Bár jelenleg nem éppen a legnépszerűbb korszakát éli a feszülős farmer – a street style fotókon pózoló divatszerkesztők inkább választanak mackóalsót, overált vagy boyfriend jeans-t –, attól még rohangálós nadrágnak, vagy pulóverrel kiegészítve otthoni szerelésnek is teljesen jó.

5. Az Acne Studios ikonikus bokacsizmája

Mert ha eredetit nem is, koppincsot vagy kísértetiesen hasonlót biztosan vett már. 

+1. A szakáll, mint kiegészítő

Ez most pont nem a női olvasóknak szól, de a férfiak még nem késtek el, ha szakállról van szó. Máig nem tiszta, miért pont 2013 nyarán érte el csúcspontját a szakállmánia, és miért ilyen kitartó trend a mai napig: a szakálltól ugyanis senki nem lesz alternatívabb vagy egyedibb, inkább csak populáris kiegészítőként funkcionál. Jared Leto-nak például esze ágában sincs megválnia tőle.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta