11 trükk, amitől még trendibb lehet

Akik divattal kapcsolatos területeken dolgoznak, azok egy idő után óhatatlan elsajátítanak olyan trükköket és játékszabályokat, amelyeknek köszönhetően gyerekjáték a reggeli ruhaválasztás és az üzletekben sem ténferegnek tanácstalanul, hogy vajon melyik ruhadarabot tegyék a kosárba. A huffingtonpost.com szerkesztői pár pontban összefoglalták azokat az aranyszabályokat és tudnivalókat, amelyeket ha betartunk, számunkra sem okoz majd gondot eligazodni a trendek és stílusok közt.

1. Iratkozzon fel a hírlevelekre és kövesse online kedvenc magazinjait

Elképzelhető, hogy teleszórják postaládáját különféle reklámanyagokkal és akciókkal, de ne bosszankodjon, hiszen ez a legegyszerűbb módja annak, hogy értesüljön a különféle promóciókról és újdonságokról.

2. Ne féljen a 'Dry Clean Only' (Kizárólag száraz tisztítás) címkétől

Ne hátráljon meg csak azért, mert egyes ruhadarabokat, mint például a kasmírpulóvert, a velúr szoknyát, a neoprén felsőt vagy a flitteres blézert nem ajánlott bedobni a mosógépbe. A száraz tisztításra való felhívás általában csak elővigyázatosság a márkák részéről, de azért ajánlott felkeresni egy megbízható tisztítót, bár többek szerint ezek a ruhadarabok simán moshatóak kézmosó programmal, hideg vízben, gépben is.

3. Legyen egy megbízható szabója

Bár a Zara megfizethető áraihoz képest első hallásra luxusnak és kidobott pénznek tűnhet egy jó varrónő felkeresése, higgye el, hogy hosszú távon egy tökéletesen illeszkedő ruha mindig kiüti a nyeregből a fast fashion márkák félreszabott darabjait. A jó szabó a fodrászhoz hasonlóan bizalmi ügy, ne sajnálja rá az időt és a pénzt, mert az idővel megtérül.

90287257
Image Source / Europress / Getty

4. Ne ragaszkodjon mindig ugyanahhoz a mérethez

A legtöbb nő általában csak egy bizonyos méretben vásárol, de néha érdemes kísérletezni a méretekkel, aminek köszönhetően teljesen más értelmet nyer az adott ruhadarab. Törekedjen az egyediségre, bátran próbáljon ki például egy vagány atlétát, ami nem idomul teljesen az alakjához, hanem inkább lezserül túlméretezett, vagy a megszokott szűk farmer helyett vállaljon be egy 'boyfriend' nadrágot.

5. Alapdarabok nélkül nincs jó gardrób

Bár óriási buli betárazni az aktuális trendekből, ennek ellenére a legtöbb valamirevaló ruhásszekrényt többnyire az olyan jól bejáratott, semleges ruhadarabok alkotják, mint például a fekete bőrnadrág, a tökéletesen szabott blézer, a ceruzaszoknya, a klasszikus fehér póló, a ropogós fehér ing, a fekete tűsarkú vagy egy vastag, kötött pulóver. A szezonális darabokkal ellentétben ugyanis ezeket a jól kombinálható szereléseket akár többször is elsüthetjük a héten.

6. Fektessen be olyan darabokba is, amikre éppen nincs is szüksége

Ha beleszeret egy olyan ruhadarabba, amit nem szívesen hagyna ott az üzletben, akkor vegye meg. Még akkor is, ha éppen nincs olyan esemény, ahol végig tudna lejteni benne. Idővel jól jön majd, hogy a szekrényben vár a megfelelő alkalomra.

529874705
Predrag Vuckovic / Europress / Getty

7. Még a végső stádium előtt javítassa meg cipőjét

Azonnal fusson a legközelebbi cipészhez, ha valami apró hibát vagy szakadást vél felfedezni cipőjén. Félő, hogy túl késő lesz, ha megvárja míg szegény lábbeli már az utolsókat rúgja és menthetetlen állapotba kerül.

8. Próbálja meg beszerezni, amibe elsőre beleszeret

Még akkor is, ha jelenleg nincs rá pénze. Előfordul, hogy teljes áron nem tudja megvenni a kiszemelt árut, ami ráadásul méretben és stílusban is passzol. Ebben az esetben érdemes kivárni az árleszállításokat, mikor akár az eredeti ár feléért is lecsaphatunk az áhított termékre, de az online boltokban is érdemes szemmel tartani a végső kiárusításokat.

9. Barátkozzon össze az eladókkal

Számos előnye van annak, ha jó kapcsolatot ápolunk a butikosokkal. Például, akár szó nélkül félreteszik a méretünkben kapható ruhákat, értesítenek a legújabb szállítmány várható időpontjáról, vagy felhívnak ha új kollekció érkezik az üzletbe.

10. Próbálja ki elsőként a trendeket

Az ismert divatrajongók, szerkesztők, modellek és stylistok sikerének egyik titka, hogy sosem érdekli őket, hogy mit gondolnak róluk mások. Ne hezitáljon, vagy várjon arra, hogy más is utcára lépjen a kiszemelt ruhadarabban. Kockáztasson, legyen úttörő és diktálja, ne kövesse a divatot!

11. Mindig legyen résen

Egy igazi megszállott trendkövető fejben mindig vásárol. Bárhol is legyen, a férfirészlegen vagy egy régiségboltban, mindig tartsa rajta a szemét a kínálaton, mert ki tudja, hogy hol jön szembe olyan darab, ami tökéletesen passzol a gondosan kialakított ruhatárába.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra