Így hordjon lapos sarkút!

Sokan óvakodnak a lapos sarkú cipőtől: úgy gondolják, túlságosan unalmas, fantáziátlan, és nem valami nőies választás. Ezek azok a hozzászólások, amiket sosem tudtam hova tenni: lapos talpú cipőkből baromi sok fazon van, nem kap görcsöt a talpam pár óra alatt, és különben is, ki mondta, hogy a nőiesség kizárólag a tűsarkú cipőn múlik? Ha eddig tanácstalan volt, hogy harisnyához vagy bulizós szetthez érdemes-e lapos sarkút húzni, akkor hasznos tanácsokkal látja majd el Roland Mouret, a Robert Clergerie tervezője és egyben kreatív gazgatója, aki a Telegraphnak adott interjújában alaposan összeszedte a témával kapcsolatos legaktuálisabb trendszabályokat. Ha pedig mindez nem lenne elég, galériánkban még inspirálódhat is a kizárólag lapostalpús szettekből!

Kísérletezzen a szettjével!

A slip-on, az Oxford-cipő, a motoros bakancs és a flatform mind ideális választás abban az esetben, ha kényelmetlenül érzi magát a többcentis magas sarkakban, vagy ha egyszerűen nem szeretne kiszakadni a komfortzónájából. A lapos sarkú cipőkben az a jó, hogy alkalomtól függetlenül bárhova illenek, csak a megfelelő fazont és stílust kell megtalálni. Például a farmer, fehér póló kombóhoz tökéletesen illik egy fekete Oxford-cipő, de ugyanolyan jól megy állatmintás slip-on-nal vagy metálezüst topánnal.

A maszkulin és feminin kontraszt különösen jól variálható a kényelmes lapos talpak esetében, így pedig a megjelenése is kicsit az androgün stílushoz közelít majd, ami különösen divatos az idei szezonban. Testhezálló ruhához hagyományos tűsarkú helyett sokkal jobban passzol idén egy jópofa tornacipő vagy felemás fűzős bakancs, míg a lógós boyfriend jeans-t tényleg csak feltűnő magassarkúval érdemes ötvözni.

Idén egyértelműen a masszív Oxford-cipő a legnagyobb trend, a legnagyobb divatházaktól kezdve a  fast fashion üzleteken át a kínai áruházakig mindenhol kapni, ráadásul baromi kényelmes és strapabíró a legtöbb. Lehetőleg olyat válasszon, aminek a talpa műanyag és masszív a sarka. A kocka-orr nem menő, ovális vagy teljesen kerekített verzióra vadásszon!

Mi az a flatform?

Ha túl alacsony és ez zavarja is, egyszerű lapos cipő helyett próbálja ki a flatformot, ami talpügyileg ugyanolyan kényelmes, mint egy sima lapostalpú, a hozzáadott 5 centitől viszont sokkal magasabbnak tűnik. A flatform nagy előnye, hogy nem kell külön megtanulni benne járni, hiszen teljesen olyan, mintha egy sima lapos talpúban mászkálna, így sokkal magabiztosabbnak érezheti magát, mintha egy ötcentis tűsarkúban próbálna egyensúlyozni.  

Fókuszáljon a bokára!

A felhajtott szárú nadrágok például jól néznek ki lapos sarkúval, a szoknyákkal viszont már kicsit trükköznie kell: egy bővebb, A-vonalú szabás akkor előnyös, ha maximum térdig ér. Ami a zoknit illeti: vagy legyen vicces és látványos, vagy olyan titokzokni, ami kicsit sem lóg ki a cipőből. Ha nem tud létezni harisnya nélkül, akkor lehetőleg testszínű helyett feketét válasszon!

Izgalmas cipőt válasszon!

A balerina-fazon a kedvence? Semmi probléma, viszont lehetőleg rugaszkodjon el az unalmas színektől és valami egyedit válasszon. A feltűnő darabokhoz jól passzolnak a ruhatár klasszikus darabjai, mint a farmer, fehér póló vagy vörös rúzs, ha mondjuk a franciás sikkre hajt: idén különösen menő minden, ami metálszínű, a neonoktól már kicsit óvakodjon.

Estére hosszúszárú fazont válasszon

Legalábbis akkor, ha szeretné kihangsúlyozni a lábait. A térdig érő csizmák ugyanis sokkal formásabbá teszik a lábszárat anélkül, hogy túlságosan hivalkodó lenne a megjelenése. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Michelle Obama is gyakran a fekete bőrcsizmák mellett dönt, amit elegáns, A-vonalú szoknyával kombinál, de jól néz ki akár csőszárú nadrággal is. Ha kicsit bevállalósabb (és legalább 170 centi magas), akkor térd fölé érő hosszúsággal próbálkozzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra