Sajtos makaróni - ezt mindenki szeretni fogja

Zanza!

Az egyik legegyszerűbb tészta, ami mellé jól esik egy kis saláta - ha már elmúltunk öt évesek. Kiadós, nem diétás, de erre úgysem számít senki, amikor tésztát főz.

sajtos makaroni kép
Fotó: Katuci

Aki szeretné, nyugodtan keverhet még hozzá sonkát, gombát vagy épp újhagymát, én a legegyszerűbb verziót írom le, amit még a világ legfinnyásabb gyerekei is hajlandóak megenni. A mac'n'cheese nem véletlenül ikonikus fogás az északamerikai kontinens kiskorú lakói számára.

Hozzávalók:

20 dkg makaróni
20 dkg cheddar sajt (bármilyen sajt megteszi, használjuk, amit szeretünk)
25 dkg mascarpone
2 tojássárgája
1 dl zsíros tejszín
só, bors
kevés olaj

  1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük a dobozon található utasítás szerint. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
  2. Közben a krémsajtot, a tejszínt és a tojássárgájákat sózzuk és borsozzuk, majd botmixerrel összekeverjük. A sajtot lereszeljük.
  3. A megfőtt makarónit leszűrjük, ráöntjük a szószt,majd a reszelt sajtot, és jól összekeverjük.
  4. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, átszedjük bele a tésztát, és a forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Salátával tálaljuk.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra