Emberi testrészek ihlették meg az ukrán tervezőt

Több kortárs divattal foglalkozó oldal is hátborzongatónak és zavarbaejtőnek titulálta a kijevi származású tervező, Konstantin Kofta kiegészítőit, amelyekkel egyre nagyobb népszerűséget szerez magának a szakmában és a piacon egyaránt. A nívós University of the Arts London egykori tanulója állítása szerint a természetből, az emberi testből, illetve a kettő kapcsolatából inspirálódik a tervezés során, ami elég egyértelmű a bőrből készült, gyakran 3D hatást keltő táskák és cipők láttán.

Az unalmasnak egyáltalán nem nevezhető darabok közül az egyik kedvencünk az emberi hátat élethűen ábrázoló bőr hátizsák, ami első ránézésre talán sokkolóan hat, de már annyira ellentmondásos, hogy inkább tűnik egy innovatív művészeti alkotásnak, mint egy elbénázott táskának. „Az ő kollekciói érzékiek, könnyedén elegánsak, praktikusak és hordhatóak. Kofta durva bőr anyagaival és szabálytalan formáival egy teljesen új alternatívát hozott létre a hétköznapi öltözködésben" – ilyen és ehhez hasonló magasztos mondatok olvashatóak a designer Facebook oldalán, ahol mind a hét kollekcióját megcsodálhatjuk.

A hagyományos művészeti elemeket merész formákkal egyesítő tervezőért kapkodnak a világ fizetőképes nagyvárosaiban, az átlagosan 614-1239 euróba (körülbelül 188.300 - 379.800 forintba) kerülő táskák kaphatóak többek között Bécsben, Zürichben, Sanghajban, Londonban és New Yorkban is. Ön mit gondol, menő az emberi testrészekkel kombinált bőrtáska vagy inkább cikinek és gusztustalannak találja az ötletet? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (2057) (2007) Ciki!
Mustra