OFFLINE

A Selfridges-é az első uniszex részleg

2015. február 15., vasárnap 09:11

Jó hír az androgün stílus kedvelőinek és kevésbé jó azoknak, akik utálnak az ellenkező nemmel együtt vásárolni: Oxford Street-i üzletében uniszex részleget nyit a Selfridges. Éppen ideje volt, ugyanis belefutottunk már olyan, férfiaknak szánt ruhadarabokba, amelyeket eddig csak Victoria Beckhamen láttunk, és olyan szettekbe, amelyeket akár nőként is viselhet. Ezek után ember legyen a talpán, aki a vállfán lógva képes megállapítani, hogy adott ruhadarabot melyik nem számára készítették.

Március 12-től hat héten át lesz látogatható a speciális részleg
Március 12-től hat héten át lesz látogatható a speciális részleg
Fotó: Newscast / Europress / Getty

A kezdeményezés az "Agender" névre hallgat és az áruház négy szintjéből hármon lesz megtalálható: 40 dizájner (például Nicopanda, Astrid Andersen, Yohji Yamamoto és Rad Hourani) munkáiból válogathatnak majd az érdeklődök. Az enteriőrt a londoni Faye Toogoodra bízták, aki egy kollekciót is tervez majd külön ehhez a projekthez.

"Egy olyan utazásra akarjuk vinni a vásárlóinkat, ahol kötöttségek és sztereotípiák nélkül vásárolhatnak. Ahol a ruhákról nem sütnek a nemekre vonatkozó utalások" – áll az áruház közleményében. A részleg egyébként március 12-én nyit és 12 hétig, azaz durván három hónapig lesz látogatható az Oxford Street-i, a birminghami és a manchesteri üzletben, illetve online. Érdekesség: fél éve megkérdeztük önöket, hordták-e már a párjuk ruháját és közel felük azt mondta, igen!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta