A Selfridges-é az első uniszex részleg

Jó hír az androgün stílus kedvelőinek és kevésbé jó azoknak, akik utálnak az ellenkező nemmel együtt vásárolni: Oxford Street-i üzletében uniszex részleget nyit a Selfridges. Éppen ideje volt, ugyanis belefutottunk már olyan, férfiaknak szánt ruhadarabokba, amelyeket eddig csak Victoria Beckhamen láttunk, és olyan szettekbe, amelyeket akár nőként is viselhet. Ezek után ember legyen a talpán, aki a vállfán lógva képes megállapítani, hogy adott ruhadarabot melyik nem számára készítették.

Március 12-től hat héten át lesz látogatható a speciális részleg
Március 12-től hat héten át lesz látogatható a speciális részlegNewscast / Europress / Getty

A kezdeményezés az "Agender" névre hallgat és az áruház négy szintjéből hármon lesz megtalálható: 40 dizájner (például Nicopanda, Astrid Andersen, Yohji Yamamoto és Rad Hourani) munkáiból válogathatnak majd az érdeklődök. Az enteriőrt a londoni Faye Toogoodra bízták, aki egy kollekciót is tervez majd külön ehhez a projekthez.

"Egy olyan utazásra akarjuk vinni a vásárlóinkat, ahol kötöttségek és sztereotípiák nélkül vásárolhatnak. Ahol a ruhákról nem sütnek a nemekre vonatkozó utalások" – áll az áruház közleményében. A részleg egyébként március 12-én nyit és 12 hétig, azaz durván három hónapig lesz látogatható az Oxford Street-i, a birminghami és a manchesteri üzletben, illetve online. Érdekesség: fél éve megkérdeztük önöket, hordták-e már a párjuk ruháját és közel felük azt mondta, igen!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra