OFFLINE

Itt a tuti trükk a villámgyors keménytojás-pucolásra!

2015. február 12., csütörtök 14:26

Mindenki utál tojást pucolni, mert vagy képtelenség szépen lehámozni a héját, mert annyira vékony, hogy milliméteres darabkákban kaparható csak le a tojásról, vagy nem csak a héja jön le, hanem a fehérjének a fele is a kézben marad. Plusz, legendák keringenek arról, hogy miért jobb melegen pucolni, de nyilván van olyan is, aki az ellenkezőjére esküszik. Szerintünk meg teljesen mindegy, hogy meleg vagy hideg, ha a tojás héja alkalmatlan arra, hogy meg lehessen rendesen pucolni, bármiféle trükköt alkalmazhat, úgysem fog sikerülni a projekt.

Nemrég viszont egy nagyon egyszerűnek tűnő fortélyt láttunk a neten, hogy hogyan célszerű tojást pucolni pár másodperc alatt, és mivel mi is azok táborát erősítjük akik gyűlölik ezt a tevékenységet, kipróbáltuk ezt a trükköt is. (Azt azért csendben hozzátesszük, hogy nekünk eddig még egy praktika sem vált be főtt tojás pucoláásra...) Izgatottan vártuk tehát, hogy ez lesz-e a tökéletes megoldás. És az eredmény?! 

Máris mutatjuk.

Tehát tényleg hatásos a trükk, háromszor próbáltuk, és mindig hasonló eredményt értünk el, mint a videón. A maradék tojást próbáltuk a hagyományos technikával megpucolni, és sajnos kétszer is lesújtó eredmény született: a fehérje jó része a héjával együtt távozott.

Persze, lehet, hogy csak szerencsénk volt a vizes megoldással, na de háromszor is?! Annyit tennénk még hozzá, hogy a legtisztábban talán akkor ússza meg, ha a tojásokat egy koktélshakerben, vagy más, jól záródó edényben rázogatja, úgy még a víz sem spriccel szanaszét, mint nekünk a pohárból.

Ja és, hogy ez se maradjon ki, ha már: tökéletes főtt tojást meg így készíthet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta