OFFLINE

9 baki, amit pasiként ön is elkövet

2015. február 12., csütörtök 10:48

Ha divattippekről van szó, a "Mit tegyünk?" kérdés helyett sokszor könnyebb feltenni a "Mit NE tegyünk?"-et. Brian Sacawa, a HeSpokeStyle bloggere összegyűjtött néhány olyan dolgot, amelyet felnőtt férfiként kerülni kell – ezeket mutatjuk most.

1. Kitűri az ingét, miközben öltönyt visel

Kevés embernek jól áll és illik a stílusához, de valószínűleg se ön, se mi nem tartozunk közéjük. Kicsit "egye fene kiöltöztem, de amúgy én túl laza vagyok ehhez" érzést sugall.

463612255
Fotó: Kirstin Sinclair / Europress / Getty

2. Környakú pólót hord kigombolt inggel

Mivel az ingnyak keretezi az arcunkat, ha kigomboljuk és alatta kikandikál a környakú póló, az elvonja a figyelmet. Mi a megoldás? Vagy ne viseljen az ing alatt pólót, vagy válasszon V-nyakút – abból is kizárólag a fehéret!

Tipp alacsony férfiaknak: a kigombolt ing – mivel megnyújtja a nyakat – optikailag hosszabbítja a testünket.

3. Nem vágja szét a zakó hátuljának alját

A legtöbben azért nem teszik, mert egyáltalán nem is tudják, hogy kell. Az új zakók hátuljának alját mindig rögzítik pár öltéssel – ezt az első viselés előtt szét kell vágni, amitől a fazon is sokkal barátságosabb lesz. Szintén el kell távolítani a zakó ujjgombjain található márkacimkéket.

4. Túl nagy/kicsi zakót hord

Ne válasszon csak azért kisebb méretű zakót, hogy saját magát megnyugtassa: a cimkét úgysem látja önön kívül senki, mások csak azt látják, hogy minden mozdulatnál felgyűrődik a zakó a hónaljban és a vállon. A túl nagy pedig olyan hatást kelt, mintha a ballagós öltönyét vette volna fel. Akkor mire érdemes figyelni? Azt nézze, hogy a vállrész mennyire passzol: ott végződik-e, ahol a saját válla. Az ujjak hosszát és a derékrész szűkítését bármelyik varrónő elvállalja párezer forintért.

5. Túl hosszú a nadrágja szára

Ne sajnálja a pénzt és 1-2 ezer forintért varrassa fel a túl hosszú nadrágjainak szárát. Ha a bokáján lóg a felesleg, esetleg visszahajt 15-20 centit, körülbelül ennyivel nyomja össze magát optikailag. Ugye emlékszik a 2000-es évek elejére, amikor mindannyian a földön húztuk és kitapostuk a farmerünk alját? Ne hozzuk vissza ezt a trendet!

157811386
Fotó: Antony Jones/brendan Bierne / Europress / Getty

6. "Vicces" pólókat hord

Lehet, hogy a kigyúrt felsőtesttel printelt felsők első látásra viccesek (nem), sokadikra viszont (pláne) nem. Ugyanez vonatkozik a vicces feliratokra és a gyerekes dolgokra is. Persze néha lehet hülyéskedni, de ne csodálkozzon, ha nem veszik komolyan, ha kamuszmokingban nyomul.

7. Mindent igazít mindenhez

Általában a nyakkendő-díszzsebkendő párosnál jön elő, hogy valaki kizárólag ugyanolyan színű (és rosszabb esetben mintájú) darabokat hajlandó csak hordani. Ezt felejtse el és nyugodtan kreatívkodjon: úgyis mindig divatba jön például a minták keverése is. Hagyja, hogy a kiegészítők tényleg csak "kiegészítsenek" és ne vonják el a figyelmet.

8. Mellényt visel nyakkendőtűvel

Mindkettőnek ugyanaz a funkciója: hogy a nyakkendője ne éljen külön életet. Éppen ezért teljesen felesleges együtt viselni a kettőt.

9. Övet visel nadrágtartóval

A 8-as ponthoz hasonlóan itt is két olyan kiegészítőről van szó, amelynek ugyanaz a funkciója – éppen ezért felesleges és butaság egymással hordani őket.

175293679
Fotó: Joe Kohen / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta