9 baki, amit pasiként ön is elkövet

Ha divattippekről van szó, a "Mit tegyünk?" kérdés helyett sokszor könnyebb feltenni a "Mit NE tegyünk?"-et. Brian Sacawa, a HeSpokeStyle bloggere összegyűjtött néhány olyan dolgot, amelyet felnőtt férfiként kerülni kell – ezeket mutatjuk most.

1. Kitűri az ingét, miközben öltönyt visel

Kevés embernek jól áll és illik a stílusához, de valószínűleg se ön, se mi nem tartozunk közéjük. Kicsit "egye fene kiöltöztem, de amúgy én túl laza vagyok ehhez" érzést sugall.

463612255
Kirstin Sinclair / Europress / Getty

2. Környakú pólót hord kigombolt inggel

Mivel az ingnyak keretezi az arcunkat, ha kigomboljuk és alatta kikandikál a környakú póló, az elvonja a figyelmet. Mi a megoldás? Vagy ne viseljen az ing alatt pólót, vagy válasszon V-nyakút – abból is kizárólag a fehéret!

Tipp alacsony férfiaknak: a kigombolt ing – mivel megnyújtja a nyakat – optikailag hosszabbítja a testünket.

3. Nem vágja szét a zakó hátuljának alját

A legtöbben azért nem teszik, mert egyáltalán nem is tudják, hogy kell. Az új zakók hátuljának alját mindig rögzítik pár öltéssel – ezt az első viselés előtt szét kell vágni, amitől a fazon is sokkal barátságosabb lesz. Szintén el kell távolítani a zakó ujjgombjain található márkacimkéket.

4. Túl nagy/kicsi zakót hord

Ne válasszon csak azért kisebb méretű zakót, hogy saját magát megnyugtassa: a cimkét úgysem látja önön kívül senki, mások csak azt látják, hogy minden mozdulatnál felgyűrődik a zakó a hónaljban és a vállon. A túl nagy pedig olyan hatást kelt, mintha a ballagós öltönyét vette volna fel. Akkor mire érdemes figyelni? Azt nézze, hogy a vállrész mennyire passzol: ott végződik-e, ahol a saját válla. Az ujjak hosszát és a derékrész szűkítését bármelyik varrónő elvállalja párezer forintért.

5. Túl hosszú a nadrágja szára

Ne sajnálja a pénzt és 1-2 ezer forintért varrassa fel a túl hosszú nadrágjainak szárát. Ha a bokáján lóg a felesleg, esetleg visszahajt 15-20 centit, körülbelül ennyivel nyomja össze magát optikailag. Ugye emlékszik a 2000-es évek elejére, amikor mindannyian a földön húztuk és kitapostuk a farmerünk alját? Ne hozzuk vissza ezt a trendet!

157811386
Antony Jones/brendan Bierne / Europress / Getty

6. "Vicces" pólókat hord

Lehet, hogy a kigyúrt felsőtesttel printelt felsők első látásra viccesek (nem), sokadikra viszont (pláne) nem. Ugyanez vonatkozik a vicces feliratokra és a gyerekes dolgokra is. Persze néha lehet hülyéskedni, de ne csodálkozzon, ha nem veszik komolyan, ha kamuszmokingban nyomul.

7. Mindent igazít mindenhez

Általában a nyakkendő-díszzsebkendő párosnál jön elő, hogy valaki kizárólag ugyanolyan színű (és rosszabb esetben mintájú) darabokat hajlandó csak hordani. Ezt felejtse el és nyugodtan kreatívkodjon: úgyis mindig divatba jön például a minták keverése is. Hagyja, hogy a kiegészítők tényleg csak "kiegészítsenek" és ne vonják el a figyelmet.

8. Mellényt visel nyakkendőtűvel

Mindkettőnek ugyanaz a funkciója: hogy a nyakkendője ne éljen külön életet. Éppen ezért teljesen felesleges együtt viselni a kettőt.

9. Övet visel nadrágtartóval

A 8-as ponthoz hasonlóan itt is két olyan kiegészítőről van szó, amelynek ugyanaz a funkciója – éppen ezért felesleges és butaság egymással hordani őket.

175293679
Joe Kohen / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek