5 trend 2015 őszére

Bár kissé félve, de bevalljuk, hogy egyre nehezebben igazodunk el a divatbemutatók, az aktuális divathetek és a szezonális kollekciók rendszerében. Míg a megrövidült nevű Maison Margiela a napokban Londonban mutatta be 2015-ös tavaszi-nyári 'Artisanal' néven futó couture kollekcióját, addig kezdetét vette a legújabb férfi kollekciókat felvonultató divathét is Londonban, és nemsokára megkezdődik a 2015-ös őszi-téli ready-to-wear kollekciókat bemutató divathét is New Yorkban. Az egymásra torlódott események között pedig napvilágot láttak a divatházak 2015-ös elő-őszi kollekciói, melyek idén is sokkal szerethetőbbre sikerültek, mint a divathéten látott darabok. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen szerelésekben fogunk járni az ősszel!

Farmer

Már a nyári szezonban sem maradunk hímzett és kövekkel kirakott farmernadrágok, egyrészes farmerruhák- és kezeslábasok nélkül. Legalábbis a Gucci továbbra is ragaszkodik a kissé hippis vonalához, de a Public School, valamint a Band of Outsiders tervezői szerint is tetőtől-talpig farmercuccokban töltjük majd az őszt. A klasszikus, strapabíró anyagot virágmintás vagy kockás blúzokkal, hasított bőr zakókkal, táskákkal és barna, szőrmével bélelt klumpákkal kombináljuk majd a következő szezonban.

Fehér ruhák

A farmerhez hasonlóan jó pár szezon óta divatban tartják ezt a kényes színt is a divatházak, aminek köszönhetően nemcsak az ápolónők, hanem az utca embere is bevállalhat egy-két ilyen szerelést. A Dior szerint például élére vasalt, bőszárú fehér pantallókban töltjük az őszt, míg az Altuzarra eggyel boszorkányosabb formában, állatmintákkal és fűzőkkel képzeli el a fehér darabokat. A Calvin Klein vastag, kötött pulóverruhákban gondolkodott, míg Ralph Lauren függönyrojtokkal dobta fel fehér színű, spagettipántos ruháit az őszre. Összeségében a fehéret még több fehérrel és annak árnyalataival hordjuk majd az ősszel.

Elegáns, alkalmi ruhák

Bár a divatházak egyre gyakrabban helyezik a hordhatóságra és a kényelemre a hangsúlyt a tervezés során, azért az ősszel sem maradunk kiválóan szabott alkalmi ruhák nélkül. A fényűző textúrákban gondolkodó Fendinél menő lesz bokacsizmát húzni a nyolcvanas éveket idéző egyrészesekhez, míg Vera Wangnál inkább a kilencvenes évek hangulatát sejtető hálóruhaszerűségek lesznek divatban. A Red Valentino két tervezője, Maria Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli pedig a sifon-, organza- és csipkeruhák mellett merész, retro stílusú bőrruhákban látná szívesen vásárlóit. Az Erdemnél és Josh Gootnál a virágminták lesznek a meghatározóak, míg Varr Thornton Bregazzi egy rendkívül erős piros színnel dobná fel a hűvös szezont.

Hétköznapi, munkába járós szettek

Meglepődtünk Michael Kors hétköznapias, hatvanas éveket idéző kollekcióján, melyet állítólag olyan múzsák ihlettek, mint Taylor Swift, Winoma Ryder és Jane Holzer. Hasonlóképpen szívesen indulnánk el dolgozni Thakoon tweedszoknyáiban és szőnyegmintára emlékeztető vastag pulóvereiben, valamint az Opening Ceremony mintás pulóvereiben, amit a divatház szerint narancs- és citromkarikákkal díszítette ceruzaszoknyával és pantallóval hordunk majd a következő szezonban. A Mulberrynél trendi lesz a púderkék és a bézs szín, míg Veronica Beard inkább a kilencvenes éveket idéző, elöl gombos bőrszoknyákat hozná divatba.

Átmeneti kabátok

Jó hír, hogy a szőrmés hippikabátokon túl is lesz élet a következő szezonban. Donna Karannek és a Chanelnek köszönhetően a military trendeknek megfelelő duplasoros kabátokban is járhatunk majd. A Missoni jól láthatóan megirigyelte a Dolce & Gabban tavalyi Piroskás pelerinjét, míg a Versace kék és fekete műszőrrel borította be bomberdzsekijeit, de több divatház szerint sem kopik ki a műszőr a következő szezonban. Nem állt be a sorba Jeremy Scott, aki a Moschinónak tervezett egy meglepő kabátkollekciót, illetve kilóg a sorból a House of Holland kollekciója is, melynek tervezője a kimonókban és az ázsiai stílusban látott fantáziát. Nézze meg az óriásgalériában, hogy milyen darabokat érdemes beszerezni az őszre!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek