Nézzen kimonóban parádézó celebnőket!

Már az elmúlt évben is kapkodtak a kimonók után a butikokban, olyannyira, hogy a  tavalyi év második felében a megfizethető cuccokban utazó New Look 40 ezer darabot adott el belőle hetente. A hagyományos japán viselet az elmúlt időszakban annyira menő lett a celebnők körében is, hogy már nemcsak a zenei fesztiválokra, hanem a vörös szőnyeges eseményekre, díjátadókra és filmpremierekre is ilyen szerelésekben indultak el otthonról.

A kimonómánia szemmel láthatóan globális, Svédországtól Londonon át New Yorkig szinte mindenhol felbukkan egy-egy köntös-szerű kimonóba bújt celebnő, így semmi meglepő nincs abban, hogy a kényelmes és mutatós darab lassan a mindennapi ruhatárunk egyik olyan meghatározó alapdarabjává lép elő, mint a farmer vagy a ropogós fehér ing.

Az egyre népszerűbb trendnek köszönhetően nekünk sem volt nehéz dolgunk, amikor kimonóba öltözött sztárok után kutattunk. Madonna például már a kilencvenes évek végén kimonóban nyomult, az elmúlt években pedig olyan A-listás sztárok parádéztak a jelmeznek is beillő szerelésben, mint Audrey Tatou, Mary-Kate Olsen vagy Hollywood egyik feltörekvő üdvöskéje, Chloe Moretz. Persze voltak olyan celebnők is, akiken inkább röhejesen mutatott a klasszikus darab. Nézze meg a galériában, hogy hogyan illesztették be ruhatárukba a kimonót a hírességek, ide kattintva pedig megnézheti, hogy hogyan hordták a múlt században!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek