OFFLINE

EcoChic Design Awards: a hulladékruha is lehet menő!

2015. február 6., péntek 09:11

Idén ötödik alkalommal rendezték az EcoChic Design Awardsot, melynek ezúttal a Hong Kong Fashion Week adott otthont január utolsó hetében. A rendezvényt a nonprofit alapon működő hongkongi cég, a Redress hozta létre azzal a céllal, hogy bebizonyítsa a szakmának, hogy használt és újrahasznosított anyagokból, illetve megmaradt szövetdarabokból is elő lehet állítani divatos, piacképes és hordható termékeket – írja az ecouterre.com a Hong Kong Langham Hotelben tartott rendezvényről, ahol tíz döntős mutathatta be, hogy hogyan képzeli el a textilhulladékokból előállított „modern kínai eleganciát”.

A megmérettetésre a világ számos országából érkeztek versenyzők, a győztes pedig a brit származású designer, Kévin Germanier lett, aki az első helynek köszönhetően a kínai luxusmárkának, a Shanghai Tangnak tervezheti meg első, újrahasznosított anyagokból készült ruházati vonalát. A második helyen a hongkongi Victor Chu végzett, míg a szingapúri székhelyű Laurensia Salimot különdíjjal jutalmazták, aminek köszönhetően egy tanulmányúton vehet részt John Hardy ékszergyárában Balin, ahol többek között közelebbről is megismerkedhet a márka környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalásával, illetve a cég etikus működésével.

A nívós Central Saint Martinson tanult nyertes egyébként a svájci hadsereg elhasznált pokrócait és más használaton kívüli textileket használt a tervezés során, mellyel azt kívánta szemléltetni, hogy hulladékanyagból is elő lehet állítani minőségi és divatos termékeket. Germaniert a Shanghai Tang ügyvezető igazgatója, Raphael le Masne de Chermon is üdvözölte a márkánál, ahol a tervező elsősorban a hongkongi csapattal együttműködve fogja elkészíteni első, globális piacra szánt kollekcióját.

A kínai divatipart egyre jobban érdeklő környezettudatos innovációkat a The Redress Forum: Ford Design Challenge elnevezésű rendezvénysorozat keretében a világ számos nagyvárosában is kiállítják majd, de a szervezet lehetőséget biztosít más, újrahasznosításra nyitott tervezőknek is a bemutatkozásra. Az élvonalbeli darabok láthatóak lesznek többek között Pekingben, a stockholmi divathéten, Kuala Lumpurban, Szingapúrban, Párizsban, Londonban, valamint Tajpejben is az elkövetkezendő hónapokban.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta