Ezek lehetnek férfiként a védjegyei

Biztos ön is emlékszik nagyapja kalapjára vagy a gyűrűre, amit a család nőtagjai örököltek. Bár évtizedekkel ezelőtt sokkal hosszabb ideig viselték az emberek ugyanazokat a kiegészítőket, ezt főleg anyagi okok (és a termékek minősége) miatt tették, nem pedig azért, hogy a védjegyeikké váljanak. Most pedig gondolkodjon el és legyen őszinte: önnek van olyan ruhadarabja, ami már évek óta megvan és szívesen viseli? A hatalmas kínálat egyszerre előny és átok: annak ellenére, hogy mindenki pár, üzletben eltöltött perc után találhat valami neki tetszőt, legalább ekkora az inger, hogy a következő szezonban leváltsa a „kedvencét”.

A FashionBeans segítségével összegyűjtöttük, hogyan alakíthatja ki ön is a védjegyeit – és velük együtt a stílusát is.

Okosan válasszon szemüveget

„Akár egy rohadó tökre is rátehetsz egy szemüveget, és az emberek szerint máris szexibbnek néz ki” – mondta egyszer Tina Fey humorista. És mennyire igaza van! Ha megfogad egy jó tanácsot, elkerüli az ideig-óráig tartó trendeket és egy klasszikus fazon mellett teszi le a voksát – legyen szó éleslátást segítő vagy napszemüvegről. Az aviátor és wayfarer az a két típus, ami szinte mindenkinek jól áll, emiatt rendkívül népszerű is. Ha valami különlegesre vágyik (és az arcformája engedi), próbálkozzon meg a clubmasterrel. Ami fontos, hogy ne intézze el annyival a vásárlást, hogy az első olyat megveszi, ami elfogadhatóan áll: próbálkozzon tovább, hátha egy sokkal jobbra akad. Ha a keret formája megvan, utána önön múlik, hogy milyen színben választja ki és milyen lencsékkel – ezek segítségével akár egyedivé is varázsolhatja a szemüvegét!

szemuvegek
reklámfotó

Álljon ki a kedvenc ruhadarabja mellett

Főleg nadrágoknál figyelhető meg a változás: míg 10 évvel ezelőtt a trapéznadrágokért őrült meg mindenki, most a lábra tapadó skinny fazonok (legrosszabb esetben a leggings-ek) mennek. Legyen elég bátorsága ahhoz, hogy kitart a kedvenc fazonja mellett és farmert hord akkor is, ha mondjuk mindenki más chino nadrágban nyomul. Írja össze egy lapra, hogy mik azok a ruhadarabok, amikből nem enged (például kockás ing vagy szaggatott nadrág), és ezekből szerezzen be minőségi darabokat, majd pedig hozzájuk passzoló szetteket.

Az óra nem csak a pontosság miatt fontos

Késni otromba dolog, így már ezért is megéri beruházni egy minőségi órára. Nem feltétlenül vagyunk a drágább=jobb elvei, szerencsére nem kell hatszámjegyű összeget kifizetnie, ha valóban szép órát szeretne – érdemes például vintage boltokban szétnéznie. Nem akarunk felszínesnek tűnni, viszont be kell vallanunk: ez a kiegészítő talán még a cipőnknél többet is elárul rólunk.

orak
reklámfotó

Cipőből sem kell 30 pár

Ne dőljön be az alacsony áraknak: egy rossz minőségű felsővel nagy kárt még nem okozhat, a cipője viszont akár a járását is tönkreteheti. Három pár lábbeli bőven elég: egy a sportoláshoz, egy a hivatalos alkalmakra és egy a hétköznapokra. A szemüvegekhez hasonlóan itt is számos fazon közül választhat, legyen szó például az oxfordról, vagy a desert, esetleg a chelsea boot névre hallgatóakról. Ha megvan a kedvence, törekedjen arra, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányút közülük.

cipo
reklámfotó

A minőségnek ára van

Önnek van védjegye?

Melyik jobb: két gyengébb minőségű, de olcsóbb vagy egy hosszú éveken át használható, de kicsit drágább ruhadarab? Az „alapdarab” kifejezés már rongyosra használódott, de tényleg érdemes beléjük fektetni. Persze az sem mindegy, hogy hol veszi meg: vehet ballonkabátot 1500-ért a nyugati aluljáróban is, de valószínűleg nem él túl egy szezonnál többet és abban a szezonban is sírnivalóan olcsónak fog tűnni. Gondolná egyébként, hogy a ruhadarab az 1850-es évekből származik? És hogy a motoros dzseki 1928-ból? Vagy azt, hogy a már említett Ray-Ban Aviator lassan százéves lesz (1936)? Ennyi év távlatából pedig nyugodtan beszélhetünk szakértelemről és minőségről.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek