Pénteki süti: zseniális zserbópite

Van olyan, aki nem szereti a zserbót? És van olyan aki nekiállna péntek délután, a munkából hazaérve? Ha nem, akkor itt egy egyszerűsített verzió: omlós, majd puha lap, baracklekvár, dió, csoki.

DSC 0019
Piszke

Tökéletes zserbóíz, összesen fél óra, és egy erkélyen vagy teraszon pillanatok alatt kihűl. Másnap még jobb, de sajnos addig nem fog maradni belőle.

Hozzávalók

tészta:
20 dkg liszt
5 dkg nádcukor
12 dkg hideg vaj

Töltelék:
3 kisebb tojás
4 dkg nádcukor
15 dkg durvára vágott dió
30 dkg sűrű házi barackdzsem
8 dkg apróra vágott étcsoki vagy mini csokicsepp
2 dkg étcsoki

1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

2. A lisztet, cukrot és a hideg, felkockázott vajat addig pörgetjük a késes robotgépben, míg el nem kezd összeállni.(Ha nincs ilyenünk, morzsolgassuk gyorsan össze kézzel, picit gyúrjuk át, a lényeg, ne melegedjen fel nagyon a tészta, mert akkor egyrészt nyúlós lesz, másrészt megég.)

3. A morzsás keveréket egy 22x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi aljára egyenletesen elterítjük, lenyomkodjuk, és 10-12 perc alatt világos aranyszínűre sütjük.

4. Ezalatt elkeverjük a tojásokat a cukorral és a dzsemmel, a sütőből kivett tészta tetejére öntjük, megszórjuk a dióval, a 8 deka csokival, és további 20 percet sütjük.

5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, a 2 dekányi megolvasztott étcsokival áthúzzuk (vagy kevésbé fennkölten: csíkokat locsolunk a tetejére). Éles késsel szeleteljük.

DSC 0015(1)
Piszke
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra