Zanza!

Van olyan, aki nem szereti a zserbót? És van olyan aki nekiállna péntek délután, a munkából hazaérve? Ha nem, akkor itt egy egyszerűsített verzió: omlós, majd puha lap, baracklekvár, dió, csoki.

DSC 0019
Fotó: Piszke

Tökéletes zserbóíz, összesen fél óra, és egy erkélyen vagy teraszon pillanatok alatt kihűl. Másnap még jobb, de sajnos addig nem fog maradni belőle.

Hozzávalók

tészta:
20 dkg liszt
5 dkg nádcukor
12 dkg hideg vaj

Töltelék:
3 kisebb tojás
4 dkg nádcukor
15 dkg durvára vágott dió
30 dkg sűrű házi barackdzsem
8 dkg apróra vágott étcsoki vagy mini csokicsepp
2 dkg étcsoki

1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

2. A lisztet, cukrot és a hideg, felkockázott vajat addig pörgetjük a késes robotgépben, míg el nem kezd összeállni.(Ha nincs ilyenünk, morzsolgassuk gyorsan össze kézzel, picit gyúrjuk át, a lényeg, ne melegedjen fel nagyon a tészta, mert akkor egyrészt nyúlós lesz, másrészt megég.)

3. A morzsás keveréket egy 22x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi aljára egyenletesen elterítjük, lenyomkodjuk, és 10-12 perc alatt világos aranyszínűre sütjük.

4. Ezalatt elkeverjük a tojásokat a cukorral és a dzsemmel, a sütőből kivett tészta tetejére öntjük, megszórjuk a dióval, a 8 deka csokival, és további 20 percet sütjük.

5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, a 2 dekányi megolvasztott étcsokival áthúzzuk (vagy kevésbé fennkölten: csíkokat locsolunk a tetejére). Éles késsel szeleteljük.

DSC 0015(1)
Fotó: Piszke
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra