Ilyen garbókra érdemes vadászni

A divathetek előrejelzéseiből, valamint az éppen aktuális kilencvenes évek trendjeiből és a töretlenül sikeres normcore hullámból sejteni lehetett, hogy az őszi-téli szezon egyik nagy slágere a praktikus, de nem különösebben érdekes garbó lesz. Pedig ruhásszekrényünk egyik alapdarabja végtelenül sokoldalú, amit nemcsak a szürke hétköznapokon, de alkalmanként egy-egy puccosabb eseményre is elsüthetünk. A hajtás után megnézheti, hogy mik az aktuális garbótrendek!

1. Klasszikus garbó

Bár a garbó nem minden alkaton mutat előnyösen, azért a hagyományos, szűkített fazonú darabot a legtöbb nő előszeretettel viseli a téli időszakban. A sálat is helyettesítő magasított nyakú pulóver idén nemcsak farmerral, de ceruzaszoknyával és szűk nadrággal is bátran elsüthető. Egy ilyen darabba érdemes befektetni, hiszen sosem fog kimenni a divatból, ajánlott jobb minőségű, kasmírból vagy merinó gyapjúból készített pulóvert venni, de ugyanúgy trendi a jersey és pamut garbó is. Javasolt a fekete, a szürke, a semlegesebb -vagy pasztell árnyalatok után nyúlni, de menőnek számítanak a különféle vidám mintákkal ellátott darabok is.

2. Kamu-garbó

Az ál-garbóknak, azaz a magasított nyakú pulóvereknek általában valamivel rövidebb a nyaka, mint a garbóknak. Az ilyen típusú darabokból inkább a sportosabb verziót emeljük le a polcról, ami idén kiválóan működik elegánsabb szoknyákkal, kabátokkal és egyéb feltűnő kiegészítőkkel vagy zoknival párosított teli talpú szandálokkal is.

3. Vastag garbó

A nehéznek tűnő, vastag, kötött darabot leginkább világos, fehér, pasztellrózsaszín, almazöld vagy piros színekben érdemes beszerezni a szezonban. A kötött, sok anyagot igénylő pulóvert próbáljuk meg kontrasztos darabokkal kombinálni, például bátran vegyünk fel hozzá egy szuperszűk csőfarmert vagy egy nőiesebb ceruzaszoknyát. A fazon nemcsak színes edzőcipőkkel, de elegánsabb, klasszikus cipőkkel és feltűnő színes clutch táskákkal is jól mutat.

4. Trendi garbó

Bár a garbót és a bulizást nem szokás egy mondatban említeni, idén mégis helyet kapott egymás mellett a két szó. Olyannyira, hogy ebben a szezonban akár még a legdögösebb koktélruhát is háttérbe szoríthatja egy csipkével betoldott, elegáns garbó, egy kövekkel díszített vagy egy metál színű, magasított nyakú hasvillantós pulóver. A modern elképzelés úgy tűnik, hogy működik, ugyanis egyre több divatblogger flangál hasonló szettekben street-style fotósokra vadászva.

5. Ujjatlan garbó

A kilencvenes évek egyik legszörnyűbb trendje idén a tavaszi-nyári kollekciókban is megtalálható lesz. Az ujjatlan garbót a 21. században hosszított fazonban kínálják a divatházak, így bátran feldobhatjuk azt egy övvel vagy egy túlméretezett nyaklánccal is, ha akarjuk. Az egyszerű, klasszikus fekete színű, ujjatlan garbóhoz érdemes beszereznünk valami minőségi ruhadarabot, de akkor sem lógunk majd ki a sorból, ha bundával vagy bőrdzsekivel kombináljuk.

Természetesen a hazai és a nemzetközi üzletek is felkészültek a garbó dömpingre, az asos.com oldaláról 20 ezer forint körüli áron rendelhetünk egy babakék kötött darabot, egy arany színű, hasvillantós garbót pedig már 11.019 forintért beszerezhetünk a Topshop oldaláról. A Mangóban már 1795 forinttól vannak garbók, míg a H&M-ben 2990 forint a legolcsóbb darab. A felhozatal a Zarában a legerősebb, ott a leárazásoknak köszönhetően 3995 - 5995 forint között mozognak az árak. Nézze meg a galériában az idei garbó-felhozatalt!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra