Sáfrányos-tejszínes garnéla - kezdőknek is

Zanza!

Akinek nincs kedve vagy ideje bonyoult fogásokkal bajlódni, de mégis szeretne kitennie magáért, az elég ha összedob egy egyszerű és pillanatok alatt elkészülő garnélás fogást. A sáfránytól pedig igazán ünnepi és különleges lesz, hiszen ez a világ legdrágább fűszere. De még ettől sem kell megijedni, hiszen az ételhez felhasznált mennyiség 300 Ft körül van.

DSC 0404akicsi
Fotó: Katuci

A rizsbe is került némi sáfrány, hogy aranysárgán ragyogjon, de ha nem szereti, tálalhatja nyugodtan tésztával is. A rák lehet fagyasztott is, én is azt használtam, és ebből sem kell óriási mennyiség.

Hozzávalók, 2 személyre:

25 dkg garnéla (én a fagyasztott, tisztított verziót használtam)
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl zsíros tejszín (30%-os)
2 evőkanál olíva- vagy kókuszolaj
1 jó nagy csipet sáfrány
só, bors
½ dl fehérbor
néhány csepp citromlé

  1. A garnélát hagyjuk felengedni, leöblítjük és lecsepegtetjük.
  2. Közben érdemes nekilátni a köretnek, mert a rák legfeljebb öt perc alatt elkészül.
  3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, rádobjuk a rákokat és a zúzott fokhagymát. 3-4 percig sütögetjük, amíg kicsit megpirul és megpuhul. Sóval, borssal, néhány csepp citromlével ízesítjük. A vége felé felöntjük a fehérborral és rászórjuk a sáfrányt. Az alkohol gyorsan elpárolog belőle.
  4. Végül jöhet rá a tejszín is. Fél perc elég, hogy felforrjon, ekkor már el is zárhatjuk, és tálalhatunk.
DSC 0409akicsi
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra