Zanza!

Ennél egyszerűbben kekszhez csak úgy juthatunk, ha veszünk egy csomaggal a boltban...Még a mixert sem kell elővenni, két kisebb és egy nagyobb tál, egy kanál és egy villa a szükséges az összeállításához, és tényleg pontosan 5 perc alatt van kész.

DSC 0045
Fotó: Piszke

Kisülve ropogós szélű, puha piskótaszerű sütiket kapunk; ha marad másnapra, nem szárad ki, csak a banán és a rum aromája lesz intenzívebb benne.  Ha valaki más ízesítésű gyors kekszet próbálna, akkor itt egy citromos-amerikai áfonyás változat.

Hozzávalók. ( kb. 20 db kekszhez)

4 dkg aprószemű zabpehely
2 ek. rum
10dkg liszt
10dkg cukor
3 gr sütőpor
késhegynyi fahéj és őrölt szerecsendió
7,5 dkg puha vaj
1 érett,nagyobb banán
1 kicsi tojás

1. A zabpelyhet a rummal meglocsoljuk, félrerakjuk.

2. A lisztet, cukrot, sütőport és fűszereket elkeverjük.

3. Hozzákeverjük a puha vajat és az összetört banánt, homogénné keverjük, és hozzáadjuk a felvert tojást is.

4. Belekeverjük a zabpelyhet.

5. A tésztából nagyobb teáskanálnyi halmokat szedünk a sütőpapírral bélelt tepsire,egymástól 4-5 centis távolságra – erősen terülnek sütés közben - és 175 fokon körülbelül 10-12 percig sütjük, míg a sütik széle pirult nem lesz.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra