Idén sem ússzuk meg a pasis trendeket

Töretlenül népszerű a divatvilágban az androgün megjelenés és az ehhez tartozó kötelező szerelések, mint például az uniszex pólók, brogues típusú pasis cipők és a jól szabott zakók, melyekben viselőjük mégis inkább úrinőnek, mintsem elhanyagoltnak tűnik. A guardian.com szerkesztője, Alyson Walsh szerint a trend nem a kamaszlányok és a huszonévesek körében hódít igazán, hanem inkább a középkorú nők egyik mentsvára. A jelenségnek valószínűleg több oka is van azon kívül, hogy ezek a klasszikus darabok vélhetően már sosem fognak kimenni a divatból. De tény, hogy míg egy ötven év körüli nő könnyen mellélőhet egy látványos koktélruhával, addig egy fekete pantalló, egy férfias és kényelmes cipő és blézer mindig minden alkalomra tökéletes választás.

„Coco Chanel megteremtette a 20.század nőjét” – mondta egyszer az amerikai Vogue legendás szerkesztője, Diana Vreeland, aki szerint Chanel alakította át a férfiruhákat úgy, hogy azok a nők számára is hordhatóak, kényelmesek és elegánsak legyenek. Napjainkban többek között a brit színésznőnek, Maxine Peake-nek, az amerikai Vogue divatigazgatójának, Tonna Goodmannak és a népszerű francia modellnek és múzsának, Inès de la Fressange-nak köszönhetjük, hogy nemcsak Manolo Blahnik féle tűsarkú cipőkre, hanem például Margaret Howell féle pasis cuccokra vadászunk az üzletekben.

A 2015-ös év várhatóan egyik legnagyobb trendjét mi sem igazolja jobban, mint az, hogy a Givenchy is hasonló öltözetben fotózta szezonális kampányához a smink nélkül pózoló Julia Robertset, aki egyesek szerint sokkal jobban mutat az elegáns uniszex szerelésben, mint a vörös szőnyegen viselt estélyikben. Amennyiben kedvet kapna a trend kipróbálásához, nézze meg az összeállításunkban és a galériában, hogy milyen alapdarabokat érdemes beszereznie a szezonban!

Túlméretezett kabát

Egy ilyen klasszikus vonalvezetésű darabbal garantáltan megalapozhatjuk androgün stílusunkat. Szerencsére efféle kabátok nemcsak a luxusáruházak polcain, hanem az Inditex márkák üzleteiben is szép számmal megtalálhatóak, akár csajosabb, pasztell árnyalatokban is.

Túlméretezett póló

A jól bevált uniszex darab szerintünk már sosem fog kikopni a divatból. A férfiakon és nőkön is jól mutató, általában fehér színű póló az elmúlt időszakban nagy kedvence volt Patti Smithnek és a filmrendezőnek, Sofia Coppolának is, aki a Cannes-i Filmfesztiválon viselt efféle maszkulin felsőt. Az ilyen pólóknál talán csak egyetlen szabály van, az, hogy ajánlott a legjobb anyagból készült, minőségi darabot beszerezni.

Jól szabott zakó

A nadrágkosztüm már a tavalyi évben is nagy sláger volt a celebnők körében, aminek köszönhetően rengeteg hírességet kaptak lencsevégre kiváló szabású szmokingban, blézerben és cigaretta nadrágban. A könnyed eleganciát kölcsönző trend idén sem hagy alább, menő lesz férfizakó ihlette kétsoros gombolású 'Hepburn' zakóban, szűkített fazonú blézerben és csíkos zakóban is utcára lépni 2015-ben.

Fekete nadrág

Egy ilyen unalmasnak tűnő, de mindenhez passzoló darab a ruhatárunk egyik alapdarabja kell, hogy legyen, ha valóban pasisan nőies külsőt szeretnénk varázsolni magunknak. A hollywoodi díva külsőt kölcsönző nadrághoz bátran vegyünk fel egy túlméretezett pólót vagy a párunk egyik divatosabb kabátját. A nadrág idén menő szuperszűk és nagyon bő, élére vasalt verzióban is.

Lapos talpú, férfias cipők

Nemcsak a harsány árnyalatú edzőcipőket, hanem a kissé ormótlan formájú, de annál kényelmesebb lábbeliket is jó ideje divatban tartják a divatházak. Idén különösen trendi lesz az úgynevezett brogue stílusú fűzős cipő, aminek egyik nagy előnye, hogy szűk és bő szabású nadrágokkal és maxiszoknyával is kiválóan párosítható. Talán csak egy tippet érdemes megfogadni ezekkel a cipőkkel kapcsolatban, méghozzá azt, hogyha már búcsút int a nőies lábbeliknek, akkor inkább fektessen be egy drágább és minőségibb darabba.

Azért nem árt trükközni sem!

Bármennyire is sikkes és laza jól szabott pasiruhákba bújni, azért egy-két apró kiegészítővel bátran jelezhetjük nőiességünket. Az ilyen szereléseknél kimondottan jól mutatnak a színes kövekkel kirakott brossok vagy fülbevalók, a szép selyem sálak, a keskeny bőrövek valamint az arany és ezüst cipők.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek