OFFLINE

Diétázók figyelem! Tésztamentes pizzarecept itt!

2015. január 13., kedd 14:57

Tudom, tudom, nincs a padlizsánnak szezonja, de én már nem bírom tovább nyári zöldségek nélkül, így néha megveszem télen is. Azt is tudom, hogy az igazi pizza nagyon nem ilyen, de néha rákényszerülünk, hogy valamilyen egészségesebb verziót együnk.

Ennek nincs puha és vastag vagy épp vékony és ropogós tésztája, hiszen a padlizsánszeletek adják az alapot. De nem is kell, hogy lelkiismeret-furdalásunk legyen, hiszen nincs magas kalóriatartalma. Ha nem elég magában, ehetünk hozzá salátát vagy valamilyen köretet is.

Hozzávalók:

1 feszes padlizsán
1 üveg paradicsomszósz (lehet bolti is, csak olvassuk el az összetevőket!)
1 nagy marék parmezán vagy más kemény sajt
olívaolaj, fűszerek
sonka, mozzarella, olajbogyó, gomba, vagy bármi, amit szeretnénk

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A padlizsánt nagyjából 8 mm vastagságú szeletekre vágjuk, és elrendezgetjük egy sütőpapírral bélelt tepsin.
  2. A padlizsánszeleteket meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, ízlés szerint szórhatunk rá bazsalikomot és oregánót is.
  3. 10 percre a sütőbe toljuk a zöldséget. Kivesszük, kevés parmezánnal megszórjuk a medálok tetejét. visszatesszük még 5-10 percre.
  4. Ismét kivesszük a tepsit, mindegyik padlizsánra szedünk egy kevés paradicsomszószt, és rátesszük a többi feltétet is ízlés szerint. A maradék parmezánnal meghintjük, hogy jó ropogósra süljön a teteje.
  5. 5 perc sütéssel befejezzük az ételt, forrón tálaljuk.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta