Sportruhák a boltokban: 13 ezerből megúszhatjuk

Ősszel feltett kérdésünkre, hogy venne-e fast fashion boltból edzőcuccot, a válaszadók nagy többsége azt jelezte: igen. Ezen felbuzdulva körülnéztünk most a leárazások időszakában is ezeken a helyeken, de betértünk a Nike-ba és a Tchibóba is, ami épp jóga- és fitneszruhákkal van tele.

Furcsa, de például a H&M-ben vagy a New Yorkerben le se árazták a sportruhákat, de a Mangóban és az Oyshóban már egész tűrhető kedvezménnyel lehet vásárolni. A Nike még akciósan is drága, de persze minőségi ruhákat kínál, az árversenyben a Tchibót csak a New Yorker nyomja le. Részletek a hajtás után!

Tchibo

Hogy őszinte legyek, eddig nem nagyon vonzott a Tchibo, mindig olyan furcsának éreztem volna, hogy kávézó emberek között nézelődjek. Most viszont tök jól kinéző sportruhákkal pakolták tele a kirakatot, úgyhogy bementem. Pozitívan csalódtam, a kávézók egyáltalán nem zavartak – sőt, eszembe jutott, hogy én is ihatnék egyet vásárlás után – az eladók pedig kedvesek voltak és tudtak érdemben segíteni.

Egy aerobik-szettet próbáltam, aztán egy jógázáshoz tervezett összeállítás került elő, mindkettő kényelmes és olcsó. Ugyan nincs leárazás, de Tchibo így is jó helyen végzett az árversenyben, 13 ezer forint alatt vehetünk náluk nadrágot, pólót és sportmelltartót, ráadásul a kollekció darabjai illenek egymáshoz, nem kell sokat keresgélni, hogy ízléses szettet állítsunk össze. A méretezés kicsit nagyobb, mint az átlag, így az általában S-es méretemre XS-es ruhákat kellett próbálnom, de ez csak jó hír lehet azoknak, akik sose találnak csinos edzőcuccokat elég nagy méretben. 

Mango

A spanyol márkánál tombol a leárazás, de az edzőruhákra még nem ment rá a tömeg, legalábbis nem méret- és színhiányos a WestEndben lévő kollekció, simán lehet válogatni. Itt a nadrágok átlag 7-8 ezer forintba kerülnek leárazva is, de jól néznek ki, mondjuk nincs bennük semmi különös. Vannak lycra felsők szép számmal, viszont sok olyan pólót is találtunk a sportruhák között, amik sima pamutból készültek és nem technikai anyagokból: ezeket jógázáshoz ajánlja a márka. Mi futáshoz próbáltunk fel két szettet, így első blikkre jónak tűnnek, de persze egy szigetkör alatt derülne ki, mennyire jók is valójában.

Nike

A Nike-ba azért mentünk be, mert kíváncsiak voltunk, miket kínál egy kifejezetten sportruhára szakosodott márka a divatüzletekkel szemben. Ami a futónadrágokat és felsőket illeti, nagy különbség a fazonokban nincs, de a Nike-nál találtunk például kifejezetten futáshoz tervezett kabátokat is – ezzel a műfajjal azért a fast fashion boltok nem nagyon szoktak próbálkozni. És persze rengetegféle cipő is kapható: bár én kifejezetten örülök, hogy szép sportnadrágot és pólót már bárhol tudok venni, cipő terén ragaszkodom a nagyöregekhez.

Ami a melltartót illeti, bevalljuk, a sok színes futóruha között annyira elkalandoztunk, hogy nem kerestünk melltartót, így online túrtunk utána a témának: 35 eurós darabokat találtunk, ezt az árat vezettük be a lenti összehasonlító táblázatba. A végeredmény szempontjából egyébként ennek ára szinte mindegy is, mert a Nike a legdrágább, ha a fast fashion boltokkal vetjük össze az árait, de ezen nem kell meglepődni.

H&M

A H&M-ben a sportkollekció alapdarabjai nem nagyon változnak, a melltartók például évek óta ugyanolyanok, de ez nem baj, mert nekem beváltak. A nadrágok mintáin szezonról szezonra változtatnak, így elég jópofa verziókba lehet belefutni. A futáshoz ajánlott kabátszerű felsőik és aláöltözeteik nem rosszak, védenek a széltől és fagytól, de tapasztalatból mondom, hogy ha megizzad, nem lesz bennük ibolyaillata.

New Yorker

A német cégnél mi ebben a szezonban találkoztunk először edzőcuccokkal. Szeptember óta nem fogyott el készletük, így ugyanazokat találhatja meg a boltban, amiket már ősszel is bemutattunk, ugyanolyan áron, mint akkor – bár néha darab mintha drágább lenne, mint akkor.

Oysho

Az Oysho ráhajtott a designra, és náluk szerencsére van leárazás, úgyhogy igazán szép futónadrágokat szedhetünk össze a spanyol márkánál már 5595 – de inkább 8-9 ezer – forintért. Kapható minden mintás nadrághoz színben és mintában illő technikai felső és széldzseki, sőt zokni is. Persze cipőket is vehetünk, amik valóban nagyon divatosak, de azt nem tudom, mennyire jó a csillapításuk. Mindenesetre nem esne nehezemre innen se összeválogatni egy olyan szettet, amiben szívesen kezdek edzeni és ebben az üzletben is megkapjuk a nadrág-póló-melltartó triót 13 ezer forint alatt.

   nadrág felső melltartó összesen
Tchibo   5495 Ft   3495 Ft   3995 Ft   12985 Ft
Mango   7995 Ft   3995 Ft   2995 Ft   14985 Ft
Nike   15399 Ft   7199 Ft   10.000 forint körül   32598 Ft
H&M   5990 Ft   3990 Ft   3990 Ft   13970 Ft
New Yorker   4490 Ft   4490 Ft   3990 Ft   12970 Ft
Oysho   5595 Ft  3295 Ft   3595 Ft   12485 Ft
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek