Zanza!

A nagy költekezések után jól jön néhány pénztárcabarát recept. Sok krémlevest mutattunk már az elmúlt évek során, mégsem tudjuk őket megunni. Brokkolit most fillérekért be tud szerezni bármelyik boltban, még egy kis hagyma és tejszín, és már az asztalon gőzölög a selymes állagú levesünk. A sajtos pirítós kötelező mellé, hogy tökéletes ebédünk legyen!

DSC 0418akicsi
Fotó: Katuci

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
8 dl víz (ha van, akkor alaplé)
2 dl zsíros tejszín
só, bors olaj

kenyér
sajt

  1. A hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, átmossuk.
  2. Egy nagy fazékban kevés olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, kicsit megpároljuk, majd mehet utána a brokkoli is. Sózzuk, borsozzuk, ha kicsit megpárolódott a zöldség, felöntjük a vízzel vagy alaplével. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy melegedjen.
  3. Nagyjából 15 percig főzzük, amíg megpuhul a brokkoli, ekkor állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt. Felforraljuk, lezárjuk.
  4. Óvatosan simára turmixoljuk, sajtos pirítóssal tálaljuk, ehhez a kenyérszeleteket megpakoljuk reszelt sajttal, majd a forró sütőben (ha van, esetleg grill alatt) rájuk olvasztjuk a sajtot.
DSC 0419akicsi
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra