Zanza!

Arra a valószínűtlen esetre, ha december 26-án valaki nekiállna sütit sütni, egy igazán maceramentes recepttel készültünk.

A kókuszkockát mindenki ismeri és nálunk is nagyon szeretik, de ezzel a verzióval meg lehet spórolni a sok csokiba mártogatást-forgatást, ami nemcsak unalmas, maszatos - és mindig épp nem elég a máz, hiába emeljük a mennyiségét folyton-folyvást - hanem jól el is telíti az embert, annyira hogy már egy falatot se bír megenni a sütiből utána.

DSC 0071(1)
Fotó: Piszke

A tésztája is lazább kicsit, de a kókuszreszelék – ami magába szívja a nedvességet – ad elég tartást neki, és jól érződik a kókusz aromája a tésztában is.

Hozzávalók:

3 tojás
3 ek meleg víz
12 dkg cukor
7 dkg liszt
6 dkg aprószemű kókuszreszelék
1 kk. sütőpor
4 dkg vaj, felolvasztva
10 dkg étcsokoládé
4 ek kókuszreszelék

  1. A tojásokat a meleg vizzel kissé felverjük, majd hozáadjuk a cukrot, és a kézi mixer legmagasabb fokozatán 10 perc alatt világos, habos masszává verjük.
  2. A lisztet, sütőport és a kókuszreszeléket elkeverjük, beleforgatjuk a tojásos masszába.
  3. Ezután csurgatjuk a tésztába az olvasztott vajat, óvatosan elkeverjük.
  4. 20x20-as, sütőpapírral bélelt formába öntjük, elsimítjuk és 175 fokon kb. 20 percig – tűpróbázva – sütjük.
  5. Közben az étcsokit kis kockákra tördeljük, a tejszínt felforrósítjuk, a csokira öntjük és 3 perc után rugós habverővel sima, fényes mázzá keverjük.
  6. Amíg a kókuszos piskóta hűl, a mázat a hűtőbe tesszük, hogy ne legyen annyira folyós, majd bevontjuk a tészta tetejét vele, és megszórjuk az egészet kókuszreszelékkel.
  7. A sütit ne tároljuk hűtőben, mert a máz akkor nagyon megkeményedik – vagy legalábbis tálalás előtt vegyük ki egy fél órára.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra