Hát ezért van már most leárazás!

Érdekes statisztikával rukkolt elő a napokban az egyik ruházati adatokat és eladásokat elemző cég, az Editd, melynek munkatársai a kiskereskedelmi trendeket követték nyomon az elmúlt pár hónapban azzal a céllal, hogy megtudják, mely darabok fognak kikopni a 2014-es őszi-téli kollekciók közül már az ünnepi szezonban – számol be az eredményekről a racked.com is szerkesztője, aki szerint az egyre gyorsabban változó divatirányzatok is felelősek azért, hogy az áruházaknak ilyen rapid tempóban kell megszabadulniuk még az aktuális áruiktól is.

Az Editd a meglepő eredmények tudatában azt javasolta a kiskereskedőknek, hogy akciókkal és leárazásokkal próbálják meg elpasszolni a holmikat, mivel 2015 első felében már valószínűleg senki nem fogja ezeket a termékeket leemelni a polcokról. A hajtás után megnézheti, hogy mely darabok után csappant meg a legjobban az érdeklődés, ide kattintva pedig a kutatás teljes anyagát találja.

1. Mintás nadrág

Bár a szeptemberi, 2015-ös tavaszi-nyári kollekciókat bemutató divathéten is vonultattak fel a divatházak ilyen vidám és feltűnő darabokat, a statisztika szerint a mintás nadrágokra annyira nem volt kíváncsi senki az elmúlt négy hónapban, hogy október végén már 25.5%-kal kevesebbe kerültek, mint a nyár elején. A divatmániások megcsappant lelkesedésének köszönhetően a JC Penney 42%-kal vitte le az Alyx Wide féle mintás nadrágok árát, így most azokat 6995 forintért is elvihetjük, ha akarjuk. A Saks Fitfh Avenue 15%-kal vitte le a Josie Natori nadrág árát, bár ezekért így is 87.470 forintot kérnek a luxusáruházban. A Neiman Marcus az Alice+Olivia nadrágoktól szabadulna meg, ott 25 százalékos volt a leárazás, 19.309 forintba kerülnek a sokakon előnytelenül mutató darabok.

Senki nem akar már mintás nadrágban járni
Senki nem akar már mintás nadrágban járniD Dipasupil / Europress / Getty

2.Túlméretezett kabátok

Várható volt, hogy erre a vonalra hamar ráunnak majd a vásárlók, de azért arra nem számítottunk, hogy már a hűvös időszak elején is csak árengedményekkel tudnak megszabadulni a kabátoktól a kereskedők, akik átlagosan 22.4%-kal vitték lejjebb az árakat. A Warehouse nyolcvanas éveket idéző fazonját például 25%-kal olcsóbban, 27.235 forintért vehetjük meg a House of Fraserben, míg az Asosnál annyira megijedtek, hogy nyakukon maradnak a kabátok, hogy egy szőrmegalléros darabért 26.049 forintot kérnek, ami az eredeti árnál 48%-kal kerül kevessebbe. A Bloomingdale 30%-kal vitte lejjebb az árakat, ott 104.079 forintot kérnek egy túlméretezett Barbie-kék motorosdzsekiért.

A túlméretezett dzsekik sem pörögnek a szezonban.
A túlméretezett dzsekik sem pörögnek a szezonban.Vivien Killilea / Europress / Getty

3. Szőrme cuccok

Míg az állatvédők és a környezetvédők között folytatódik a valódi szőr és a kamuszőr miatt kialakult harc, addig a vásárlókat úgy tűnik, hogy annyira nem is mozgatják az efféle holmik. Az árak átlagosan 23.8%-kal mentek lejjebb az elmúlt négy hónapban, így a Blueflyban 25%-kal olcsóbban, 29.049 forintért kaphatóak Sam Edelman barna és khaki színű műszőr mellényei, míg a Bloomingdale 50%-kal vitte le a Maximillion róka prém kabátját, ami jelenleg 161.830 forintba kerül az áruházban. A Debenhams a táskáktól válna meg a legszívesebben, a Dune műszőr borítéktáskájának az ára például 20%-kal olcsóbb, 17.745 forint.

Beszerezhetünk még egy-két kaműszőrmét a leárazásokon.
Beszerezhetünk még egy-két kaműszőrmét a leárazásokon.Anthony Harvey / Europress / Getty

4. Hálóruhák, pizsamák

Talán ezen a kategórián lepődtünk meg a legjobban, hiszen a karácsonyi listákra gyakran felkerülő pizsamának éppen most van itt a szezonja. Az otthoni ruhadarab árát mégis 24%-kal kellett lejjebb vinniük a kiskereskedőknek. Az Asos a F#cking Freezing márkájú szettjeit árazta le 24%-kal, így azok most 8999 forintért rendelhetőek meg. A Lauren Ralph Lauren klasszikus csíkos hálóruháit árusítja ki, ott is 24%-os volt a leértékelés, 13.749 forintért már elvihetőek a tervező pizsamái. A The Children Place 20% kedvezményt ad a pizsamákból, ott átlagosan 5989 forintot kell otthagyni egy együttesért.

Pizsamák iránt is csappant az érdeklődés.
Pizsamák iránt is csappant az érdeklődés.Mike Coppola / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek