Burzsujkarácsony: a világ legjobbjainak receptje

Azt hiszem életem egyik legjobb ebédjét ettem meg Berlinben, egy könyöklőnél támaszkodva,úgy, hogy közben legalább hárman csorgatták a nyálukat - amit meg is értek.

A koncepció az, hogy a Samsung bevezetett egy Chef Collection névre hallgató konyhagép sorozatot, amit nem meglepő módon nagyon menő séfekkel promotáltak. A nagyon menő itt szó szerint értendő, köztük van a jelenlegi legjobb női séfnek kikiáltott Elena Arzak ( Arzak - San Sebastián), Michel Troisgros (La Maison Troisgros -Roanne), Christopher Kostow (The Restaurant at Meadowood in Napa Valley, California) és Davide Oldani (Ristorante D'O - Milánó).

A séfek egy-egy színt választottak ki, és ennek mentén rittyentettek egy kis vacsorát, ahol a szarvasgomba került a tányérra a burgonya helyett, a borjúmirigy pedig a futottak még kategóriát képviselte.

Személyes kedvencem Michel Troisgros (5 fogás menü 100 eurótól - 31200 ft) aki Szarvasgombát és articsókapürét varázsolt tejbőrbe. Nem árulunk el nagy titkot, hogy ez egy baromi drága étel lesz. Hozzávetőleg 90000 ezer forintból jön ki tíz főre.

Hozzávalók

25 dkg périgordi szarvasgomba

4 liter nyerstej

10 nagy articsóka

1 kg friss vaj

50 cl extraszűz olivaolaj

20 cl szarvasgomba juice (kihagyható)

5 friss yuzugyümölcs (esetleg lime)

agar-agar

Az articsócsákat főzze meg, majd a külső leveleket félrerakva turmixolja le, és közben keverje hozzá vajat. Adja hozzá az olívát és a szarvasgombajuice-t, majd tegye félre a keveréket.

A yuzu héját reszelje le, és tegye félre.

A tejet egészen addig kell forralni, míg a fele elpárolog, majd agar-agarral összekeverni, és egy lapos felületre önteni. Az agar-agar helyett csak akkor lesz megfelelő a zselatin, ha már a kihűlt tejbe teszi, ellenkező esetben tönkremegy a kész keverék. Miután kihűlt és megdermedt, lehet formára vágni.

Az articsóka pürét tegye a tányérra, reszelje rá a szarvasgombát, majd a kész művet terítse le a tejbőrrel.

Kínáljon hozzá POL ROGER Brut Reserve Champagne-t, mint azt tették a németek, ami 14000 ft, de a szarvasgomba után ez már nem tétel.

A galériában megtalálja mindazokat az ételeket amiket megkóstoltunk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek