OFFLINE

Burzsujkarácsony: a világ legjobbjainak receptje

2014. december 21., vasárnap 19:53

Azt hiszem életem egyik legjobb ebédjét ettem meg Berlinben, egy könyöklőnél támaszkodva,úgy, hogy közben legalább hárman csorgatták a nyálukat - amit meg is értek.

A koncepció az, hogy a Samsung bevezetett egy Chef Collection névre hallgató konyhagép sorozatot, amit nem meglepő módon nagyon menő séfekkel promotáltak. A nagyon menő itt szó szerint értendő, köztük van a jelenlegi legjobb női séfnek kikiáltott Elena Arzak ( Arzak - San Sebastián), Michel Troisgros (La Maison Troisgros -Roanne), Christopher Kostow (The Restaurant at Meadowood in Napa Valley, California) és Davide Oldani (Ristorante D'O - Milánó).

A séfek egy-egy színt választottak ki, és ennek mentén rittyentettek egy kis vacsorát, ahol a szarvasgomba került a tányérra a burgonya helyett, a borjúmirigy pedig a futottak még kategóriát képviselte.

Személyes kedvencem Michel Troisgros (5 fogás menü 100 eurótól - 31200 ft) aki Szarvasgombát és articsókapürét varázsolt tejbőrbe. Nem árulunk el nagy titkot, hogy ez egy baromi drága étel lesz. Hozzávetőleg 90000 ezer forintból jön ki tíz főre.

Hozzávalók

25 dkg périgordi szarvasgomba

4 liter nyerstej

10 nagy articsóka

1 kg friss vaj

50 cl extraszűz olivaolaj

20 cl szarvasgomba juice (kihagyható)

5 friss yuzugyümölcs (esetleg lime)

agar-agar

Az articsócsákat főzze meg, majd a külső leveleket félrerakva turmixolja le, és közben keverje hozzá vajat. Adja hozzá az olívát és a szarvasgombajuice-t, majd tegye félre a keveréket.

A yuzu héját reszelje le, és tegye félre.

A tejet egészen addig kell forralni, míg a fele elpárolog, majd agar-agarral összekeverni, és egy lapos felületre önteni. Az agar-agar helyett csak akkor lesz megfelelő a zselatin, ha már a kihűlt tejbe teszi, ellenkező esetben tönkremegy a kész keverék. Miután kihűlt és megdermedt, lehet formára vágni.

Az articsóka pürét tegye a tányérra, reszelje rá a szarvasgombát, majd a kész művet terítse le a tejbőrrel.

Kínáljon hozzá POL ROGER Brut Reserve Champagne-t, mint azt tették a németek, ami 14000 ft, de a szarvasgomba után ez már nem tétel.

A galériában megtalálja mindazokat az ételeket amiket megkóstoltunk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta