OFFLINE

9+1 trükk, amivel javíthat stílusán

2014. december 19., péntek 12:27

Az amerikai Marie Claire oldalán találtunk egy képes összefoglalót arról, miért nincs jó és hordható ruhakollekciónk a szekrényünkben: elsősorban azért, mert rosszul vásárolunk. Mi se gondoltuk volna, de az is gond lehet, hogy túl sok márkát keverünk és az is, ha elhisszük, hogy az alakunk kifejezetten alma-, körte- vagy oszlop-alkat. Részletek és képek a hajtás után!

1. Túl sok üzletbe jár

A Marie Claire szerzői szerint minden márkánál megfigyelhető egy bizonyos irány, stílus, ami összekapcsolja a különböző kollekciókat – különösen igaz ez a patinás divatházakra és fiatal hazai tervezőkre, de a fast fashionre is. Ezért aztán tanácsos nem összemixelni a ruhatárunkat például a H&M-ből, a Zarából, a Promodból és Nanushkától, hanem jobban megéri kitartani egyikük mellett.

A külföldi szakértők  titkos favoritja a Zara, melyről úgy tartják, gyorsan és jól koppintja a high fashion-t, így teljesen megéri a drágább tervezői darabok mellé innen bevásárolni.

2. Rossz dologra költ sokat

Biztos ön is ismeri azt a mondást, miszerint az alapdaraboknak drágának kell lenniük és akkor már meg is van a STÍLUS. Érdemes klasszikusokba fektetni a pénzt – mondják azok, akik túl sokat szórtak már el totál semmi különös alapruhákra. Például a fekete szoknya klasszikus, sokat hordott darab, de pont nem érdemes belőle drágát venni: senki, de tényleg senki nem fogja tudni, hogy a Net-a-porter-com-ról rendelte a szoknyáját egy valag pénzért, vagy a leárazáson vette 2995 forintért...

3. Nem illenek össze azok, amiket megvesz

Ha szereti a mintás dolgokat, akkor is legyen tele ruhatára egyszínű ruhákkal, melyek mellé majd felveheti a mintás ruháit! Ezen kívül tájékozódjon, milyen szín áll jól önnek, és hordja azt télen-nyáron. Igen, fehéret is lehet télen hordani!

4. Megvesz olyat is, ami nem áll jól, de divatos

Az nem baj, ha kipróbál új fazonokat, de ha azok már a próbafülkében is rosszul állnak, nem kell őket megvenni csak azért, mert épp divatosak. Például ha önnek a térd fölött végződő A-vonalú szoknya áll jól, mert alacsony, akkor ne vásároljon térd alá érő ceruzaszoknyákat, mert azokban úgy fog kinézni, mint egy törpe.

5. Nem jár varrónőhöz

Minden ruhát megéri magunka szabatni. Mindet. Ha egy közel ezer eurós ruháról van szó, azért, ha olcsón vett valamit a turiban, ami itt-ott eláll, azért. Ha szán időt és pénzt a varratásra, igényes és időtálló ruhatára lesz!

6. Cipőre sokat költ, táskára keveset

Ez például komoly baj lehet: a cipő ugyanis koszos lesz, óhatatlan lerúgjuk az orrát, elázhat. Hát igen, elég közel van a talajhoz. A táska viszont sose érintkezik a járdával (jó esetben), biztonságban van karunkon és jobban is látszik, mint a cipő. Így aztán okosabb dolog egy szép bőrtáskára költeni (nem kell több ezer eurót, de úgy 30-50 ezer forintot érdemes), mint egy márkás bőrcipőre. Ráadásul elég jó cipőket lehet kapni már pár ezer forintért is, míg egy olcsó táskáról lesír, hogy nem minőségi...

7. Bizsukat halmoz, nem értéket vásárol

Ismerem a problémát, mivel már két fiókom van tele filléres aranyozott bizsukkal: én egyébként imádom őket halmozni, és tényleg hajlamos vagyok karácsonyfának öltözni, de a Marie Claire arra int, ehelyett inkább vegyen egy szép vékony arany karperecet vagy egy szép órát, amit minden nap felvehet, sokkal igényesebb és komolyabb benyomást fog kelteni, mint tele fast fashion bizsukkal.

8. Azt hiszi, az öv nem dísz

Az öv már rég nem arra való, hogy a lecsúszó nadrágot megtartsa: a francia nők egyik legügyesebb stílustrükkje az, hogy semmilyen ékszert nem viselnek, de egy szép övvel kiemelik derekukat. Gondoljon erre, amikor övet vesz – és vegyen többet is, nem drága mulatság –, külön pirospont, ha az öv illik a cipőhöz vagy a táskához!

9. Elhitte ezt az alma-körte típus baromságot

Na jó, nem teljes baromság a dolog, de azt nem árt, ha tudja, hogy a legtöbb embernek nem kifejezetten alma-, körte- vagy oszlopalkata van, hanem ezek keveréke. Tehát ha úgy gondolja, ön körte és eszerint keres ruhákat, lehet, hogy nem a legelőnyösebb darabokat veszi majd meg. Úgy induljon vásárolni, hogy félreteszi ezt a sztereotípiát és olyan ruhákat vesz meg, amik azt hangsúlyozzák ki önben, amit szeret: a szép vékony lábát, a dús dekoltázsát, a karját, vagy amit csak akar! Mert végtére is: emberek vagyunk, nem gyümölcsök!

+1: Szívére veszi az efféle tanácsadó cikkeket

Ezt már csak én teszem hozzá, a Marie Claire erre már nem tér ki: szerintem jó dolog egy ilyen iránymutató cikk, de alapvetően öltözzön úgy, ahogy szeretne! Ha önnek segít, ha almának képzeli magát, akkor úgy vásároljon, ha szereti össze nem illő mintákat keverni, akkor keverje őket, ha a legfontosabb ön szerint a trendkövetés, akkor csak kövesse a trendeket, attól függetlenül, jól áll-e önnek mások szerint, vagy nem! Az a lényeg, hogy maga hogy érzi magát a ruhákban és nem az, mások mit gondolnak!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta