Gasztroajándék: tejberizs-készlet gyámoltalanoknak

Zanza!

Egy pofonegyszerű és ötletes ajándék, mellékeljük hozzá a receptet, és csináljunk párat magunknak is: vigasztaló téli vacsoraötlet egy selymes, fűszeres-csokis-aszalt gyümölcsös tejberizs bármelyik sötét hétköznap estére.

DSC 0005(1)

A rizottórizsből krémes, desszertnek is beillő édességet készíthetünk ezzel a módszerrel, – ugyan kicsit több munkával, mint egy sima tejberizsnél, hiszen folyton kevergetni kell, és adagolni hozzá a forró tejet, és nem lehet csak úgy odacsapni a tűzhelyre.

 Hozzávalók: (3 dl-es üveghez)

20 dkg arborio (kerekszemű rizottó) rizs
2-3 ek nádcukor
5 dkg aszalt gyümölcs 
teszőleges fűszerek, csokireszelék vagy csokicsepp
(a képen aszalt-barackos-fahéjas és amerikai áfonyás-csokis változat)

A hozzávalókat üvegben rétegezzük.

Elkészítés, ezt is mellékeljük egy kártyán:

szükséges hozzá még 5-6 dl tej
2 dk vaj

1. A vajat felolvasztjuk, az üveg tartalmát kis lángon két perc alatt átforgatjuk rajta. A tejet közben felforraljuk, és merőkanalanként adagoljuk a rizshez, kis lángon, mindig kevergetve, amíg az adott mennyiséget fel nem szívta.

2. Kész.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra