Flitter a boltokban 2011 vs. 2014: időtálló trend?

Minden decemberben megtelnek az üzletek flitteres ruhákkal, mintha kötelező lenne szilveszterkor talpig csillogósban szórakozni. Én személy szerint nem szeretem a flitteres dolgokat, mert nagyon könnyű velük túlzásba esni és a vágyott franciásan szexi sikk helyett simán közönségesnek tűnik bennük az ember, olyan pont, mint egy diszkógömb.

Abból, hogy a leárazásokon még mindig flitteres ruhákon taposunk – a turkálók meg egész évben tele vannak velük –, én arra következtetek, hogy talán másnak se ez a kedvenc stílusa. De fene tudja, csak nem erőltetnék a boltok, ha nem lenne rá kereslet? A hajtás után megnézheti, most épp milyen flitteres szoknyákat, ruhákat és blézereket kínálnak a fast fashion boltok, illetve előtúrtunk egy 2011-es galériát is, melyben szinte megszólalásig ugyanezeket a ruhákat ajánlottuk önöknek. Három éve.

Idén azt lehet megfigyelni, hogy a szokásos ezüst- és aranyflittereken kívül végre kaphatók zöld, kék és lila flitterekkel kirakott ruhák is. A flitterek elhelyezése fantáziadúsabb, mint eddig, nem csak sorban fel vannak varrva egymás után, hanem izgalmas, strukturált felületeket hoztak belőlük létre a kínai gyárak. A New Yorkerben a sok szokásos holmi közt megbújt egy olyan ruha, melynek szoknyarésze gazdagon van díszítve: ha muszáj lenne követni ezt a trendet, én biztos ezt a ruhát választanám. A Pull and Bear art decósan varrta fel a flittereket a tüllszoknyára és felsőre, nem rossz megoldás, de kicsit unalmas annak fényében, hogy a szintén Inditex érdekeltségű Stradivarius már 2011-ben hasonlóval próbálkozott és a H&M tavaly egy nagyon hasonló szettel rukkolt elő.

A Zara egy nagyon szép és súlyos felsővel készült, amiért közel 26 ezer forintot kérnek – cserébe egyáltalán nem a diszkógömbös stílust követi, viszont nem tudjuk, milyen kiskabát bélést ne szedné szét az őrületesen kidolgozott, kézzel készített felső. A H&M mindenre gondolt, még flitteres nadrág is kapható, amivel egyetlen baj, hogy felvételkor végigkarmolja az ember lábát. Persze van totál flitteres miniruha is a bevállalós tiniknek, aminek az árát nem hisszük el: 3990 forint. Ennyiből még a szilveszteri pezsgő-virsli-cigi kombó se jön ki.

Nagy meglepetésünkre az F&F nem borult flitterbe, ellenben a Pimkie igen: valamiért nekünk nagyon úgy rémlett, hogy már tavaly is láttuk ezt a szoknyát náluk, aztán rájöttünk, hogy ezzel a ruhával keverjük, és hogy már tavaly is kihívás volt számunkra a flitterek elkerülése.

Akárcsak 2011-ben: akkor a Stradivariusban próbáltunk fel egy flitteres blézert, a Zarában egy ezüstös szoknyát (amit most már bánok, hogy nem vettem meg) és a Bershkában is megnéztük, mi a kínálat: akkor ott 12995 forint volt egy olyan ruha, ami most a H&M-ben 3990. És már el is felejtettük, de akkoriban került boltokba a Versace-féle H&M kollekció, aminek hála csicsás és áttetsző flitterekkel televarrt miniruhákat lehetett vásárolni. Ezek azért jó, hogy eltűntek.

Ön szerint azért tér vissza minden év végén a flitteres trend, mert annyira időtálló, vagy azért, mert az üzletek évek óta nem tudnak túladni a flitteres készleteken? Esetleg ön már alig várja, hogy vásárolhasson valami igazán dioszkógömböset? Szavazzon!

A flitteres ruhák szerintem...

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra