Pörkölt a nyakláncon: menő vagy ciki?

Az ii-fake.com egyik kreatív tervezője, Hatanaka épp akkor rukkolt elő egy egytálétel ihlette ékszer- és kiegészítő-kollekcióval, amikor már nagyon kezdtünk ráunni a különféle kajákkal és nyalánkságokkal teleaggatott csecsebecsékre. A japán Szaitama prefektúrából származó tervezőt ezúttal a bő szaftban tocsogó ételek fogták meg, mint például a telihold tiszteletére készített, zöldségekkel, algákkal és főtt tojással készült tsukimi soba, a currys rizs vagy az aranykanállal kombinált pörkölt.

Az apró műanyag ételek iránt való rajongás egyébként nem újkeletű jelenség Japánban, Hatanaka például már 1965 óta foglakozik a gyártásukkal, Wim Wenders pedig 1985-ben forgatott egy dokumentumfilmet Tokyo-Ga címmel, melyben az egyszerű játéktermi gépeket, a Pachinkót és a trendi műanyag élemiszereket és azok gyártását mutatja be. A filmet akkor az „Un Certain Regard” szekcióban mutatták be a Cannes-i Filmfesztiválon.

Az egyszerre gusztustalan, étvágygerjesztő, infantilis és zavarbaejtő kiegészítők egyébként közepesen megfizethető áron kaphatóak a márka oldalán. Egy fülbevalóért átlagosan 2800 jent (5769 forint), egy nyakláncért 6500 jent (13.390 forint), míg egy gyűrűért 5000 jent (10.300 forint) kell kicsengetnünk. Ön mit gondol, menő ilyen élethű nyaklánccal utcára lépni vagy inkább cikinek találja, hogy míg mások éheznek, addig van aki viccet csinál az ételből? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1422) (1636) Ciki!
Mustra