Ön odafigyel a zoknijára?

A zokni az a ruhadarab, amiről még azok közül is sokan elfeledkeznek, akik amúgy odafigyelnek az öltözködésre. A legtöbben ár alapján veszik, legfeljebb azt nézik meg, hogy hány százalék pamutot tartalmaz, illetve télen legyen egy kicsit vastagabb az átlagosnál. Pedig sok múlik rajta: egy amúgy jónak kinéző összeállítást is tönkretehet (gondoljon csak arra, ha valaki öltönyhöz fehér frottírzoknit húz), illetve egy teljesen hétköznapi szettet is fel tud dobni – utóbbival egyre többször élek egyébként én is.

Mivel keveset beszélnek róla, arra gondoltam, hogy a FashionBeans egyik remek cikke alapján megmutatom, hogyan lehet négyféleképpen viselni azt a kiegészítőt, amit amúgy sokan a legritkábban cserélnek életük során. Lehet, hogy pont most kap majd kedvet hozzá? Remélem! Teljes készletet egyébként nem éri meg (és felesleges is) váltani, de egy-két (színében, anyagában vagy mintájában) különleges darab mindig jól jöhet.

Zokni-lelőhelyek

Bár zoknit szinte minden üzletben talál, a különlegesebb darabokat én általában itt szoktam keresni:

- ZARA
- H&M
- MassimoDutti
- HappySocks (Magyarországon a VAN GRAAF-ban és a Cargo Modában kapható háromezer forint körüli áron; egyébként az ASOS-ról rendelhető 8 fontért)
- Topman.com

Ha biztosra menne

Kattintásra megnő!
Kattintásra megnő!Dívány

Ön sem szeret tetőtől talpig ugyanabba a színbe bújni? Megoldás lehet az, ha különböző árnyalatok közül választ - legyen szó akár (farmernadrág miatt) a kék, akár például (barna nadrág vagy cipő esetén) a föld tónusokról. Készítettün egy grafikát is (ha rákattint, megnő), amelyen megtalálhatja a három alapszínt (sárga, kék, piros), és az ezekhez kapcsolódó másodlagos és harmadlagos színeket is. Hármas csoportokban láthatja a különböző árnyalatokat, egymással szemben pedig a komplementereket látja – ez akkor jó, ha szereti a kontrasztot.

01
reklámfotó

Téliesítve

Az őszben és a télben sok jó dolog van, az egyik az, hogy hordhatunk kötött zoknikat. Jól néznek ki például bakanccsal (ha kellően hosszúak ahhoz, hogy kilógjanak belőle) – nekem egybébként a „házizoknim” is egy vastag, kötött darab. Bár a karácsonyi figurákkal ellátottak vonzóak, inkább csak az anyagában mintásakat ajánlom – azokat tudja hordani az ünnepek után is. Arra figyeljen, hogy mivel ezek a zoknik vastagítják a bokát, kicsit lazább (tehát ne testre tapadó) ruhákkal hordja.

02
reklámfotó

A statement

Ha üzenni szeretne a világnak, válasszon hangsúlyos zoknikat. Az elmúlt szezonok kedvenc mintája a terepminta volt, amit én csak kiegészítőkben tudok elképzelni – a képen látható például könnyedén beépítheti bármilyen hétköznapi szettbe. Ügyeljen arra, hogy ne viseljen mellette másik feltűnő ruhadarabot (kivéve persze, ha a bazári összhatásra játszik).

03
reklámfotó

Élénken

Színek és minták, amik vonzzák a tekintetek? Jöhetnek! Az első pontban látható kerék segítségével könnyedén kitalálhat színkombinációkat, amelyeket aztán a fent megadott lelőhelyeken le is vadászhat. A legjobb, hogy hivatalosabb összeállításban is viselheti – persze csak akkor, ha megengedi a dress code.

04
reklámfotó
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra