OFFLINE

Ön odafigyel a zoknijára?

2014. december 15., hétfő 18:57

A zokni az a ruhadarab, amiről még azok közül is sokan elfeledkeznek, akik amúgy odafigyelnek az öltözködésre. A legtöbben ár alapján veszik, legfeljebb azt nézik meg, hogy hány százalék pamutot tartalmaz, illetve télen legyen egy kicsit vastagabb az átlagosnál. Pedig sok múlik rajta: egy amúgy jónak kinéző összeállítást is tönkretehet (gondoljon csak arra, ha valaki öltönyhöz fehér frottírzoknit húz), illetve egy teljesen hétköznapi szettet is fel tud dobni – utóbbival egyre többször élek egyébként én is.

Mivel keveset beszélnek róla, arra gondoltam, hogy a FashionBeans egyik remek cikke alapján megmutatom, hogyan lehet négyféleképpen viselni azt a kiegészítőt, amit amúgy sokan a legritkábban cserélnek életük során. Lehet, hogy pont most kap majd kedvet hozzá? Remélem! Teljes készletet egyébként nem éri meg (és felesleges is) váltani, de egy-két (színében, anyagában vagy mintájában) különleges darab mindig jól jöhet.

Zokni-lelőhelyek

Bár zoknit szinte minden üzletben talál, a különlegesebb darabokat én általában itt szoktam keresni:

- ZARA
- H&M
- MassimoDutti
- HappySocks (Magyarországon a VAN GRAAF-ban és a Cargo Modában kapható háromezer forint körüli áron; egyébként az ASOS-ról rendelhető 8 fontért)
- Topman.com

Ha biztosra menne

Ön sem szeret tetőtől talpig ugyanabba a színbe bújni? Megoldás lehet az, ha különböző árnyalatok közül választ - legyen szó akár (farmernadrág miatt) a kék, akár például (barna nadrág vagy cipő esetén) a föld tónusokról. Készítettün egy grafikát is (ha rákattint, megnő), amelyen megtalálhatja a három alapszínt (sárga, kék, piros), és az ezekhez kapcsolódó másodlagos és harmadlagos színeket is. Hármas csoportokban láthatja a különböző árnyalatokat, egymással szemben pedig a komplementereket látja – ez akkor jó, ha szereti a kontrasztot.

Téliesítve

Az őszben és a télben sok jó dolog van, az egyik az, hogy hordhatunk kötött zoknikat. Jól néznek ki például bakanccsal (ha kellően hosszúak ahhoz, hogy kilógjanak belőle) – nekem egybébként a „házizoknim” is egy vastag, kötött darab. Bár a karácsonyi figurákkal ellátottak vonzóak, inkább csak az anyagában mintásakat ajánlom – azokat tudja hordani az ünnepek után is. Arra figyeljen, hogy mivel ezek a zoknik vastagítják a bokát, kicsit lazább (tehát ne testre tapadó) ruhákkal hordja.

A statement

Ha üzenni szeretne a világnak, válasszon hangsúlyos zoknikat. Az elmúlt szezonok kedvenc mintája a terepminta volt, amit én csak kiegészítőkben tudok elképzelni – a képen látható például könnyedén beépítheti bármilyen hétköznapi szettbe. Ügyeljen arra, hogy ne viseljen mellette másik feltűnő ruhadarabot (kivéve persze, ha a bazári összhatásra játszik).

Élénken

Színek és minták, amik vonzzák a tekintetek? Jöhetnek! Az első pontban látható kerék segítségével könnyedén kitalálhat színkombinációkat, amelyeket aztán a fent megadott lelőhelyeken le is vadászhat. A legjobb, hogy hivatalosabb összeállításban is viselheti – persze csak akkor, ha megengedi a dress code.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta