Zanza!

Ez a legjobb banános süti amit ismerek: a tészta nem ígér semmit, 30 percig a sütőben sem történik semmi, majd őrjítő illatok kezdenek kifele szállingózni, mindenki szagolgat, és gyanúsan sok dolga lesz a konyhában, ahova eddig az orrát se dugta be.

DSC 0048
Fotó: Piszke

Ha a mennyiségeket duplázzuk, 20x20-as szögletes formában is készíthetjük, garantáltan pillanatok alatt elfogy majd. Lehet locsolni juharsziruppal, tálalni tejszínhabbal, de nálunk a vágódeszkán túli állapotot még nem tapasztalta meg.

Hozzávalók egy 9x20-as szögletes formához (20x20-ashoz duplázzanak):

4 dkg puha vaj
1 ek. porcukor a forma aljába
7 dkg cukor
10 dkg érett banán a tésztába
1 tojás
6 dkg sűrű joghurt
7 dkg liszt
4dkg darált dió
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1kk. sütőpor
2 kisebb banán a forma aljába (ezek inkább kissé éretlenek legyenek)
egy ek. citromlé

A tetejére:

6 kocka tejcsoki
2 ek tej

  1. A 20x9 cm-es, szögletes magasfalú sütőformát sütőpapírral béleljük, az alját egész vékonyan kivajazzuk és megszórjuk a porcukorral.
  2. A vajat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük, hozzáadjuk az összetört fél banánt, tovább mixeljük, belekeverjük a tojást és a joghurtot is.
  3. A lisztet, diót, sütőport és a mézeskalácsfűszert elkeverjük, a vajas keverékre szitáljuk, és fakanállal összekeverjük.
  4. A banánokat fél centis karikákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, összeforgatjuk, majd kirakjuk vele a forma alját. (Ne legyenek túl szorosan, mert a banánok közé be kell férnie egy kis tésztának, hogy felszívja sülés közben a nedvességet.)
  5. A sűrű tésztát a banánokra kanalazzuk, ügyelve hogy közéjük is jusson.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.
  7. Tálalás előtt a tejcsokit apróra tördeljük, ráöntjük a tejet, és mikróban 800 wattra betesszük egy körre, azonnal kivesszük, simára keverjük, és ezzel a tejcsokis öntettel locsolgathatjuk a szeleteket.
Blogmustra