OFFLINE

Bréking: elhagyják vezetői a Guccit

2014. december 12., péntek 13:40

Egyelőre nem tudni, mi történik az olasz divatháznál, egy viszont biztos: a Business of Fashion szerint jövő év elején távozik posztjáról a Gucci vezérigazgatója, Patrizio di Marco és a kreatívigazgató, Frida Giannini is. Gianninit nemrég mutattuk be önöknek, és bár tavaly azt hittük, stílust váltott a luxusház, ezt idén erősen cáfolták. Az anyacég közleménye szerint a Gucci élére január 1-től Marco Bizzarri kerül, aki már most is a Kering luxus- és bőrtermék divíziójának vezetője. Giannini a 2015-ös őszi-téli kollekció februári bemutatójáig marad, az utódját pedig ezután jelentik majd be.

A legfőbb gond az, hogy a vásárlók inkább olyan luxusmárkák felé fordultak, amelyeket sokkal exkluzívabbnak gondoltak. A bevétel annak ellenére esett 1.9 százalékkal a 3. negyedévben, hogy a cég azt nyilatkozta: biztosak abban, hogy a jövőben pozitív trendet produkálnak majd. "Őszintén imádtam Patrizioval dolgozni" – nyilatkozta a Kering vezérigazgatója, Francois-Henri Pinault.

Di Marco 2009-ben ment át a testvérmárkától, a Bottega Venetától a Guccihoz és a híres dupla G logó termékeken szereplésének csökkentésében, illetve a kínálat szűkítésében látta a márka feljebb pozícionálását. Giannini 2006 óta vezette a kreatív csapatot. Úgy tűnik, az év végi időszak a menedzsment frissítésének jegyében telik a Keringnél: októberben új vezérigazgatója lett a Bottega Venetának, a Brioninak és a Christopher Kane-nek is.

A Twitteren beindultak a sztorizgatások, így a Wall Street Journal egyik újságírójától megtudhatjuk többek között azt is, hogy di Marco azonnal fontolóra vette Giannini kirúgását, amint vezérigazgató lett. Kíváncsian várjuk a fejleményeket és azt, hogy milyen hatással lesz a változás a Gucci kollekcióira. Ez azonban csak egy év múlva derül ki.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta