Zanza!

Nem valami divatos, nullkalóriás salátáról van szó, hanem olyanról, amivel jól fog lakni ebédidőben. Semmi faxni, ameddig fő a tojás, összedarabolunk és lereszelünk mindent, vagyis tíz perc alatt már kész is leszünk.

DSC 2905akicsi
Fotó: Katuci

Mindenképp ízes, savanykás és kemény almát válasszunk hozzá. A sajt lehet füstölt is, vagy valami jó keménysajt, de egy mezei trappista is megteszi. A hagymát pedig érdemes csak az otthoni fogyasztásra szánt adagba tenni, a kollégák lehet, hogy nem örülnek neki, hogy milyen jó újhagymás salátát ebédeltünk. Kiegészíthetjük felkarikázott szárzellerrel, de akár uborkával is, ahogy szeretjük.

Hozzávalók (személyenként):

3 tojás
5-10 dkg sajt
1 kis csokor újhagyma (de ha tényleg nagyon vékony, nagyobból elég kevesebb is)
2 savanykás, kemény alma
1 dl tejföl,
1 evőkanál majonéz

  1. A tojást langyos vízben feltesszük főni, forrástól számított öt percig főzzük. Így már jól szeletelhető lesz, de nem fő túl keményre.
  2. Közben megtisztítjuk a hagymát és az almát. A hagymát vékony karikákra, az almát kis kockákra vágjuk.
  3. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ha megfőtt a tojás, pucoljuk, cikkekre vágjuk, vagy karikázzuk.
  4. A tejfölt elkeverjük a majonézzel, végül belekeverünk mindent.
DSC 2899akicsi
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra