Így hordjuk a bokacsizmát idén!

Bármennyire is jelen van az utcai divatban a normcore, annak infantilisabb verziója, a LOL-core és a tél egyik állandó alapdarabja, a szűk farmer, a cipők terén azért megkíséreltek egy-két innovatív változtatást becsempészni kollekcióikba a divatházak. A fashionspot.com szerkesztői a kifutókon látottak alapján összeállítottak egy listát arról, hogy milyen bokacsizmákban töltjük majd a hűvös szezont és milyen ruhadarabokkal ajánlott kombinálni a lábbelit 2014-ben!

Miniruhákkal

Bár a bokacsizmának valóban van egy olyan rossz tulajdonsága ,hogy hajlamos rövidebbnek mutatni a lábunkat, a szezonban bemutatott egyrészes miniruhákkal és A-vonalú, hatvanas éveket idéző szoknyákkal ez könnyen kiküszöbölhető. A Miu Miu szerint színes és átlátszó műanyagból készült bokacsizmában járunk majd, ezzel szemben a Valentino az egyrészes miniruháihoz színben és mintában is passzoló bokacsizmában képzeli el a nőket. A Louis Vuitton a hűvös időszak klasszikus árnyalatait, a barnát és a feketét párosította össze. Külön érdekesség, hogy a divatházak szerint nem feltétlenül járunk majd harisnyában a télen.

Hosszú szoknyával

A szezon egyik nagy slágere a hosszú szoknya és a hosszított fazonú pulóver összepárosítása, amit idén magassarkú bokacsizmával tettek egyel nőiesebbé a divatházak. Marc Jacobs hűvös kék árnyalatokban gondolkodott, egy-két darabja pedig kifejezetten emlékeztetett a Barbarella című film kosztümjeire, melyek az előző években megihlették Karl Lagerfeldet is. Jacobs színes műszőrrel kombinált pufidzsekivel, felsliccelt szoknyával és túlméretezett, semleges árnyalatú felsővel küldte kifutóra a ruhához színben passzoló, kis sarkat kapott bokacsizmáját. Michael Kors semleges színpalettán mozgó gyűjteményét egy orrnál kivágott bokacsizma-szandállal dobta fel, ami meglepően jól működött a térd alatt elvágott, csillogó anyagból készült szoknyával és a vastag kötött sállal. Derek Lam betonszürke szoknyával és túlméretezett zakó-kabáttal képzelte el a nőies lábbelit.

Bokaverdeső nadrággal

A boka felett nem sokkal elvágott nadrág nagy előnye, hogy kiemeli a cipőt, megvillantja kicsit a lábunkat is. Ilyen egy-két centivel a csizma felett elvágott nadrággal kombinálta lábbelijét a Balmain, aki a ruhákhoz hasonló fényes anyaggal vonta be azokat. A Thakoon maszkulin vonalába építette be a nőies lábbelit, míg a Reed Krakoff selyemből és szaténból készült ruháihoz és háromnegyedes, élére vasalt pantallóihoz igazította bokacsizmáit.

Buggyos nadrággal

Bár a buggyos nadrágot a divatszerkesztők a nadrágok fekete bárányaként tartják számon, a divatházak mégis évről-évre megkísérlik kiütni vele a szűkített fazonú darabokat. Marc Jacobs fiatalokat megcélzó olcsóbb vonalába építette be a buggyos gatyát, amit vastag övvel és bokszcipővel dobott fel. Donna Karan is a megfizethetőbb márkájának, a DKNY-nek a vonalába képzelte el az előnytelen, szaténból készült darabot, amit látványos műszőrme kabáttal és egy sportosabb bokacsizmával küldött kifutóra. Isabel Marant nőies bokacsizmáját sínadrágra hajazó nadrággal és kimonószerű steppelt kabáttal párosította a szezonban.

Túlméretezett bundával

Az efféle óriási méretű kabátok egyik legnagyobb előnye, hogy senki nem tudja, hogy mit mégis viselünk a kabát alatt. A Fendi például nemcsak a combcsizmákhoz tervezett ilyen szőrme kabátokat, hanem bokacsizmáihoz is, Alexander McQueen pedig szőrrel borította be teátrálisra sikerült kabátruháit és designer táskáit is, amit meglepő módon idén sportosabb, magasított szárú tornacipőkkel kombinált. A Fendihez hasonlóan a Topshop Unique is mutatott be csajos combcsizmákat, de azért a divatház kifutóján is felbukkantak a bokacsizmák, melyet a tervezők kombinéruhával és patchwork mintás bundával mutatott be.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra