OFFLINE

Történelemrajongó? Készítsen Hindenburg-szeletet!

2014. december 7., vasárnap 16:03

Paul von Hindenburg az egyetemes hadtörténet egyik legnagyobb hadvezére volt, aki idős korára ugyan ellentmondásos személyiség lett, de a német történelem sztárjai közé tartozik így is. Hindenburg nagy csatákat nyert a Német Birodalomnak, de az első világháborút elvesztette. E Nagy Háború élelmezéséről szóló kiállításon jártunk a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, ahol a kiállítás szervezői szerint az egyetlen olyan receptet láttuk, amit egy első világháborús hadvezérről neveztek el. Ez a Hindenburg-szelet. A fotó a kiállításról való, de mivel ilyen formában nem túl felhasználóbarát, hajtás után megtalálja jól olvasható formában is!

DSC 0401
Fotó: divany.hu

Hindenburg-szelet

„Hozzávalók:

640 g karaj, 150 g főtt marhahús, 100 g gomba, 50 g vöröshagyma, 80 g füstölt szalonna, 4 db káposztalevél, só, bors, csípős mustár, petrezselyem zöldje, pecsenyezsír.

A kicsontozott karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük és hirtelen, rövid ideig sütjük. A főtt marhahúst ledaráljuk, és a finomra vágott hagymával, gombával, petrezselyem zöldjével összedolgozzuk és fűszerezzük. Az így kapott masszával a hússzeleteket gazdagon megkenjük és leforrázott káposztalevelekbe tekerjük. Mindegyiket befedjük egy-egy szalonnaszelettel, átkötjük, és pecsenyezsíron megpirítjuk. Sültburgonyával és csemegeuborkával szervírozzuk."

(Kádas Lajos: Híres emberek – híres ételek. Budapest, 1990.)

Ilyennek képzeljük: hús, másmilyen hús, gomba, káposzta, szalonna, elég izmos kaja.
Ilyennek képzeljük: hús, másmilyen hús, gomba, káposzta, szalonna, elég izmos kaja.
Fotó: Shutterstock

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta