2015 színe a barnásvöröses Marsala

A színszabványok területén igazi szaktekintélynek tartott Pantone minden év decemberében kihirdeti a következő év vezető színét, ami a tavalyi lilás-rózsaszín orchidea és a tavalyelőtti smaragdzöld után egy eggyel komorabb árnyalat, a barnásvöröses Marsala lett. Így várhatóan 2015-ben nem csak a női és férfi ruhák, valamint azok kiegészítői, hanem a smintermékek és a lakástextilek is ilyen, az elődjeinél jóval visszafogott színekbe borulnak majd.

„A burgundi és a barna között található 18-1438-as kódszámú Marsalának gazdag, földes színvílága van, ami egy olyan semleges, de más színekkel kontrasztos árnyalat, melyet kiválóan lehet alkalmazni a belső terek kialakításánál is. A Marsala egy merészen hívogató, vakmerő szín, ami magabiztosságot és stabilitást nyújt, miközben táplálja a testet és a lelket. A robusztus borpárlathoz hasonlóan, amiről a nevét is kapta, a Marsala egy ízletes és kiadós étkezés gazdagságát foglalja magában, míg a szín vörösesbarna gyökerei egy kifinomult, természetes földközeli érzést keltenek" – mutatja be az uniszex árnyalatot a Pantone.

A sokoldalú szín divatba jöttét már a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató divathéten is prognosztizálta egy-két meghatározóbb divatház, mint például Vivienne Westwood, a Miu Miu, Daniel Silverstain, valamint a Louis Vuitton. Bár nem vagyunk benne biztosak, hogy a Marsala szemhéjpúder használata nem kölcsönöz-e majd „beteg” külsőt használójának, azért azt könnyen eltudjuk képzelni, hogy a szín könnyen beépíthető lesz a ruhatárunkba, ahogy a rozsdás árnyalatot várhatóan egyszerűen kombinálhatjuk majd virágmintás és csíkos darabokkal is a következő szezonban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek